İYİ Parti Genel Sekreteri Aytun Çıray yaptığı açıklamada, Yargıtay'dan "seçim vizesi" aldıklarını belirtti. Parti tabanına müjde veren Çıray, 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlere katılacaklarını açıkladı. YSK'nın Yargıtay'dan istediği listede İYİ Parti'nin de bulunduğunu belirten Çıray, seçimlere katılmak için önlerinde engel kalmadığını vurguladı.

LİSTELER YSK'YA GÖNDERİLDİ

Yüksek Seçim Kurulu, seçime girecek parti sayısını geçtiğimiz Ocak ayında dokuz olarak ilan etmiş ve bu partiler arasında İYİ Parti yer almamıştı. YSK, erken seçim kararının ardından Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan seçime katılma yeterliliğine ilişkin partilerin listesini yeniden istedi. Bu liste, cuma günü saat 17.00’de başsavcılıktan YSK’ya gönderildi.

YSK PAZARTESİ GÜNÜ KARAR VERECEK

İYİ Parti Genel Sekreteri ve Parti Sözcüsü Aytun Çıray, bu listede İYİ Parti’nin de yer aldığını ve seçime katılma yeterliliklerinin tescil edildiğini açıkladı. Ancak, YSK’nın dün bu konuyu görüşmediği, pazartesi günü yapılacak toplantısında, seçime katılacak partilerle ilgili karar vereceği bildirildi. YSK’nın seçim takvimi ve genelgelerini yarın Resmi Gazete'de yayınlanması bekleniyor.

CG/Haber merkezi