Ankara'da İYİ Parti'nin gerçekleştireceği milletvekili aday tanıtım toplantısına giden ve içinde Samsun İYİ Parti İl Başkanı Ömer Süslü, milletvekili adayı İbrahim Özyer ile birlikte 6 kişinin bulunduğu araç şarampole yuvarlandı.

Samsun'da gece 02.00'de İYİ Parti İl Başkanlığı önünde sahur gerçekleştiren milletvekili adayları ve beraberindeki heyet, Ankara'daki aday tanıtım toplantısına katılmak üzere yola çıktılar.

Sabah saat 07.30 civarında Samsun milletvekili adayı İbrahim Özyer'in oğlunun kullandığı araç, Kırıkkale Balışeyh mevkiinde şarampole yuvarlandı. Kazada, İYİ Parti İl Başkanı Ömer Süslü, milletvekili adayları İbrahim Özyer, Önder Fatih Şenol, Samsun Büyükşehir Belesiyesi Meclis üyesi, Recep Güleroğlu ve aracı kullanan İbrahim Özyer'in oğlu Alper Özyer yaralandı. 

Olay yerine çok sayıda 112 acil servis ambulansı gelirken, yaralılardan il başkanı Ömer Süslü ve milletvekili adayı İbrahim Özyer, Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırıldı. Diğer yaralılar, milletvekili adayı Önder Fatih Şenol, meclis üyesi Recep Güleroğlu ve araç sürücüsü Alper Özyer tedavileri için Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi'ne kaldırıldı.

ÖZYER'İN DURUMU AĞIR

İYİ Parti Samsun milletvekili adayı İbrahim Özyer'in durumunun diğer yaralılara göre daha ağır olduğu, vücudunda kırıkların bulunduğu ve iç kanamasının devam ettiği belirtildi. İl başkanı Ömer Süslü'nün ise omurunda kırık olduğu, diğer yaralıların ise hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

İYİ PARTİ'DEN AÇIKLAMA

Kazanın ardından İYİ Parti resmi Twitter hesabından açıklama geldi. Açıklamada,"Seçim beyannamesi tanıtım toplantımıza katılmak için Ankara’ya gelirken trafik kazası geçiren, Samsun İl Başkanımız Ömer Süslü, Kurucular Kurulu Üyemiz İbrahim Özyer, Samsun Belediye Meclis Üyemiz Önder Fatih Şenol ve partililerimize geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz" denildi.