CiddiGazete- İyi Parti, seçimlerde, deprem bölgesindeki seçmenlerin iradesinin sandığa sağlıklı şekilde yansıtılması için CHP ve AKP gruplarını ziyaret etti.

İyi Parti Grup Başkanvekilleri Müsavat Dervişoğlu ve Erhan Usta ile Seçim İşleri Başkanı Şenol Sunat, ilk olarak CHP Grup Başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel ve Engin Özkoç ile bir araya geldi.

Sunat, ziyaretten sonra yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremlerde büyük acılar yaşandığına dikkat çekti.

Yüzbinlerce vatandaşın, başka illere yerleşmek ve yerleştirilmek durumunda kaldığını hatırlatan Sunat, "18 Haziran ya da 14 Mayıs'ta yapılacak bir seçim var. Bu yerleştirilen vatandaşlarımızın, kendi illeri için oy kullanmalarını sağlayacak, Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanunu'na geçici madde ilavesi ve anayasa değişikliği gerektiren bir konuda istişarede bulunmaya geldik" diye konuştu.

Şenol Sunat, başka illere ikametini alan vatandaşların, kendi illeriyle ilgili milletvekili seçme iradelerini ortaya koyacak bir yapıyı oluşturmak istediklerini belirtti.

İyi Parti heyeti, daha sonra AKP Grup Başkanvekilleri Yılmaz Tunç ve Mustafa Elitaş'ı da ziyaret ederek, önerilerini iletti.