CiddiGazete- İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, yürüyüşleri engellenen Baro başkanlarına destek ziyaretinde bulundu.

Bahşi, baro başkanlarının engellenmesini, “Ben emekli hakimim, hukuk mantığım almıyor ve yorum bile yapamıyorum böyle bir çirkinliğe” diye değerlendirirken, Özdağ, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e seslendi: “Bu manzaradan mutlu musunuz. Bu manzaraların doğduğu Adalet Bakanı olarak anılacaksanız.”

Ankara’ya 300 metre kala yürüyüşleri engellenen Baro başkanlarının Eskişehir Yolu üzerindeki şantiyede bekleyişini sürdürüyor.

Baro başkanlarına desteklemeye gelen İYİ Parti Antalya Milletvekili Hukukçu Feridun Bahşi, hukuksuzluğun zirve yaptığını belirterek, “Hukuksuzluk günden güne yükselerek bugün zirve yaptı. Yargının 3 ayağından birisi savunma gözaltı uygulamalarıyla engellenmeye çalışılmakta. Ben emekli hakimim. Hukuk mantığım almıyor ve yorum bile yapamıyorum böyle bir çirkinliğe” diye konuştu.

Türkiye’nin "dünyaya rezil edildiğini" belirten Bahşi, AKP ve MHP’nin Avukatlık Kanunu ve baroların seçim sisteminde yapmak istediği değişikliğe gereken tepkiyi Meclis’te göstereceklerini anlattı.

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL’E SESLENDİ

Özdağ ise söz konusu yasa değişikliğinin FETÖ’cüler tarafından geçmişte de yapılmak istendiğini hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Buna karşı barolar hukukun üstünlüğüne inanarak, baro başkanlarını Ankara’ya yolladılar. Bu başkanlar içerisinde AK Parti dahil bütün siyasi partilere oy veren insanlar var. Yapmak istedikleri tek şey buradan 200 metre ileriye yürümek. Engellenen bu ve bu şehirde ne kadar terörist olduğunu bilmiyoruz. Bu yoldan ne kadar teröristin geçtiğini bilmiyoruz. Onlar geçebiliyorlar ama burada hukuk insanları terörist muamelesi görerek durduruluyorlar.”

“Buradan Adelet Bakanına sesleniyorum, Sayın Bakan öncelikle avukatsınız ve gelin görün, yarın bakanlığınız bitecek. Tekrar avukat olacaksınız. Bu manzaradan mutlu musunuz, bu manzaraların doğduğu Adalet Bakanı olarak anılacaksanız.”

Özdağ, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Baro başkanları yürüyüşteyken Anıtkabir’e gitmesi hakkında “Sayın Feyzioğlu’nu artık değerlendirmiyoruz, onu tarih değerlendirecek” dedi.

Kaynak: Düzgünhaber