CiddiGazete- İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin ekonomik durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yıllık Tüketici Fiyat Endeksi’nin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yüzde 61.14, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG) tarafından ise yüzde 142.63 olarak açıklandığını belirten Usta, "Türkiye enflasyonda rekordan rekora koşuyor. Yüzde 61'lik enflasyon, dünyada ismini bildiğimiz ülkelerde görülen bir rakam değil. O ülkeleri saymazsak Türkiye aslında enflasyonda dünyada birinci sırada” dedi.

Usta özetle şunları söyledi:

"Dünyadaki enflasyon artışları, Venezuela gibi ülkeleri saymazsak yüzde 2-3 seviyelerinde. Enflasyon İsviçre'de yüzde 2,2, Fransa'da yüzde 4,4, Almanya'da yüzde 7,3, Türkiye'de ise yüzde 61,1'dir. Bizdeki enflasyon hikayesinin dünyadaki enflasyon artışıyla hiçbir benzerliği yok. Afrika ülkeleri içerisinde sadece iki ülkenin enflasyonu bizden daha yüksek. 50'ye yakın Afrika ülkesinde enflasyon yüzde 10'un altındı. Uganda'da yıllık enflasyon yüzde 3 civarında. Bizim gibi enflasyonun görüldüğü başka ülke yok."

Bu durumun Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkeyi kötü yönetmesinden kaynaklandığını vurgulayan Erhan Usta, enflasyon karşısında eriyen asgari ücrete yılın ikinci yarısında zam yapılmasının zorunluluk haline geldiğini de sözlerine ekledi.