CiddiGazete- İyi Parti Başkanlık Divanı, ikinci tur gündemiyle bugün toplandı. İyi Parti Genel Merkez ek binasındaki toplantı, Genel Başkan Meral Akşener'in başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin sonuçları değerlendirildi. Cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için yürütülecek kampanyaya ilişkin detayların belirleneceği toplantıda, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimi kazanması için oluşturulacak yol haritasına ilişkin Başkanlık Divanı üyelerinin görüş ve önerileri alındı.

Toplantı sonrası açıklama yapan İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Cumhurbaşkanlığı seçiminde kazananın olmadığına vurgu yaparak, "Bize düşen en büyük görev millet iradesine ve her bir oya sahip çıkmak ve hızlıca hazırlanmaktır. Partimiz, Sayın Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda 13. Cumhurbaşkanı olması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı. Zorlu'nun açıklamaları şöyle:

"Cumhurbaşkanlığı seçiminin kazananı yoktur. Bu kez ilk turda olduğu gibi yüzde 50'yi geçebilmek değil de, iki aday arasında seçmenlerden iki adaydan bir oy fazla alanın kazanacağını göreceğiz. 28 Mayıs yepyeni bir bakış açısının ve yepyeni bir değerlendirmenin olacağı bir seçim günü olacak. Siyasi iktidar hukuki ve siyasi etik kurallarını hiçe sayarak tüm devlet kaynakları kullanmış, yoğun bir kara propagandaya başvurmuştur. Seçim sonuçlarının erken saatlerde yayınlamasıyla kazandık algısı yaratarak, seçim etkilenmiştir. Bize düşen en büyük görev millet iradesine ve her bir oya sahip çıkmak ve hızlıca hazırlanmaktır.

Yaptığımız yoğun incelemeler sonucunda YSK ile ıslak seçim tutanakları arasında uyuşmazlık olduğu görülmüştür. Tüm usulsüzlüklere karşı düzeltme taleplerimizi itirazlarımızı yaptık. Kimsenin şüphesi olmasın, vatandaşlarımızdan gelenleri değerlendirip YSK'nin veri sistemine gerekli düzeltmeleri yaparak göndermeye çalışıyoruz.

Kesin olmayan sonuçlara göre Cumhur İttifakı'na parlamentoda çoğunluğa ulaştığını görüyoruz. Bu sonuçlara göre bizim istediğimiz beklediğimiz sonuçlara ulaşamasak da oylarımızı koruduğumuz görülmüştür. İyi Parti'nin hedefi iktidardır, bundan sonra da hedeflerimizden sapmadan yolumuza devam edeceğimiz. İkinci tur seçimine odaklanacağız ve cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağız. Partimiz, Sayın Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda 13. Cumhurbaşkanı olması için var gücüyle çalışmaya devam edecektir.

Süreci germeye çalışan çevrelere rağmen demokrasi ikliminin kazanacağı sağduyuyu korumaktır. Sonuçlar kesinleştiğinde millet iradesi ve takdiri her şeyin üstündedir. Sayın Genel Başkanımız 6 liderin bir araya geleceği toplantıya katılmak üzere CHP Genel Merkezi'ne gitti. Orada strateji belirlenecek."