CİDDİGAZETE/özel

İYİ Parti'de gerginlik her geçen gün biraz daha tırmanıyor. Yerel seçimlerin ardından her gün bir başka şehirden olağanüstü kurultay talebi yükselirken, bugün de aynı şehrin iki milletvekili birbirine girdi.

Uzun aranın ardından TBMM bugün mesaiye başladı. Meral Akşener'in konuştuğu halka açık grup toplantısından sonra milletvekillerinin yer aldığı basına kapalı grup toplantısına geçildi.

MERAL AKŞENER İZLEMEKLE YETİNDİ

Toplantı sırasında, beş gün önce, "İYİ Parti’nin birkaç kendini bilmezin hırsına, egosuna teslim edilmesi mümkün değildir" diye tweet atan Adana Milletvekili İsmail Koncuk, yine aynı ilin milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu'nun üzerine yürüdü. Çulhaoğlu'na ağır kelimeler kullanan Koncuk'a aynı şekilde karşılık verilince ortam daha da gerildi.

Meral Akşener'in izlemekle yetindiği gerginlikte, her iki milletvekili de birbirlerinin üzerlerine yürüdü, yumruklaşmayı araya giren diğer milletvekilleri zorlukla önledi.

ADANA'YI CHP'YE KİM BIRAKTI?

İYİ Parti'nin, CHP'nin önerisine rağmen, ısrarla Adana'dan büyükşehir belediye başkan adayı çıkarmayışında fatura Koray Aydın ve Dursun Müsavat Dervişoğlu'na kesilmişti.

Koray Aydın-Müsavat Dervişoğlu cephesinin karşısındaki blokta yer alan İsmail Koncuk, Adana İl Sekreteri Mustafa Üresin ve İl Başkan Yardımcıları Celal Apak ve Mehmet Alkan'ın sebepsiz görevlerinden alınmalarına tepki göstermiş, "İYİ Parti’nin birkaç kendini bilmezin hırsına, egosuna teslim edilmesi mümkün değildir" diye tweet atmıştı.