CiddiGazete- İzmir Milletvekili Aytun Çıray, saat 17.55'te Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Yine başa mı döndük?" dedi...

Aytun Çıray, saat 22.23'deki paylaşımda ise parti tabanını şaşırtan şu ifadeleri kullandı:

"14 mayıs sonrası Türkiye'ye farklı zeminde katkıda bulunmak umuduyla @iyiparti milletvekili adaylıĝımdan feragat ediyorum. İzmir'de Saygıdeğer @kilicdarogluk'nun cumhurbaşkanı olması... Ve kriz sonrası baraj altına düşen oylarımızı yükseltmek için çok çalışacağım. Yaşasın Atatürk!

CHP'DEN İSTİFA ETTİ, KURUCULAR ARASINDA YER ALDI

Aytun Çıray, 23 Ekim 2017'de CHP'den istifa ederek İyi Parti'nin Kurucular Kurulu üyesi oldu. Geride kalan süreçte parti sözcülüğü, Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Çıray, 2018 yılında İyi Parti'den İzmir Milletvekili seçilerek yeniden parlamentoda yer aldı.

DAHA ÖNCE DE SORUN ÇIKARDI

Aytun Çıray, 2021'deki kongrede genel idare kuruluna giremeyince, bir grup milletvekili ile Meral Akşener'e isyan bayrağı açtı.

AKŞENER DAVET ETTİ, GÖREV VERDİ

Akşener, genel merkez binasına davet ettiği Çıray ile 1.5 saatlik bir görüşme yaptı ve "siyasi başdanışmanlık" görevi verdi. Genel Merkez binasında oda da tahsis edilen Aytun Çıray'ın tavrı sona erdi.