CiddiGazete- Şanlıurfa ve Adıyaman'da dün gece başlayan şiddetli yağış sele dönüştü. İki şehirde de birçok iş yeri, ev, kurum ve okul sular altında kalırken, sele kapılan 19 vatandaştan 14'ü hayatını kaybetti.

Felakete ilişkin taziye mesajı yayımlayan Aynur Vergili Kavun, sağanak yağış ve sel uyarısı yapıldığını belirterek şöyle dedi: "6 Şubat'ta deprem felaketi ile sarsılan Adıyaman ve Şanlıurfa, şimdi de sel felaketi ile karşı karşıya kaldı. Uzmanların uyarmasına kulak asmayan iktidar sebebiyle yüzlerce vatandaşımız mağdur, 14 vatandaşımız ise boğularak hayatını kaybetti. Geride kalan 5 vatandaşımız içinse kurtarma çalışmaları devam ediyor. Her zaman söyledik, her zaman söylüyoruz; doğal afetler tabii ki olacak bunu durdurmamız mümkün değil ama can kaybını durdurmamız mümkün.

"GÖZ GÖRE GÖRE İHMAL"

Şayet yetkililer uyarıları dikkate alarak riskli yerleri tahliye etseydi, vatandaşlara bunun için önemli bir şekilde uyarıda bulunsaydı eminim ki bu tablo bu kadar acı olmazdı. Bu kader değil, bu göz göre göre ihmal. Felaket nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, kalanlara başsağlığı diliyorum. Temennim can kaybının daha da artmaması. Unutmayalım doğal afetler değil, ihmal öldürür. Başımız sağ olsun."