CiddiGazete- Ahmet Eşref Fakıbaba, AKP'den ve milletvekilliğinden istifa etmişti. Fakıbaba açıklamasında, "Bu 20 yıl içerisinde çok değerli arkadaşlarım oldu. Onlardan ayrıldığım için üzgünüm. Ancak siyasi ve ahlaki anlayışıma uygun olmayan bazı kişilerle bundan böyle beraber olmayacağım için de mutluyum" dedi.

Fakıbaba, İyi Parti'ye katılacağını söylemiş ve "Sıfırdan başlıyorum, İyi Parti’ye geçiyorum. Milletvekilliğini bırakmakla AK Parti seçmenine saygısızlık yapmadım. Meral Hanım'la iki kez görüştüm ve ikna oldum" ifadelerini kullandı. Bu gelişmenin ardında AKP'de yeni istifaların olacağına dair iddialar gündeme geldi.

Halk TV'de "Asıl Mesele" programına konuk olan İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, "AKP'den İyi Parti'ye yeni katılımlar olacak mı?" sorusunu cevapladı.

Uğur Poyraz, "İyi Parti merkezi temsil eden bir parti. Biz kararlılığımız ile çekim merkezi oluyoruz. Meral Akşener'in dediği gibi 'Biz öğrenen bir organizasyonuz' ve mutlaka hatalar da yapacağız. Biz insanların kişiliklerini yargılamıyoruz ve kavramları tartışıyoruz. Katılımlar olacak ve bize güç verecek isimler var. Fakıbaba'nın İyi Parti'ye geçmesi olağan bir durum. Fakıbaba'nın yanlışa yanlış diyebilmesi vatandaşın dertlerinden kopamadığını gösterir. AKP içerisinde en az yüzde 70'i 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin partiye rahatsızlık verdiğinin farkında. Ben transfer kelimesini çok doğru bulmuyorum. Önümüzdeki günleri merakla bekliyoruz" dedi.