CiddiGazete- Eşi dahil ailesinden çok sayıda isim FETÖ ile anılan AKP'li eski vekil Pelin Gündeş Bakır, İyi Parti'den Kayseri milletvekili aday adayı oldu.

Recep Tayyip Erdoğan'a "kutsiyet" atfeden AKP'liler arasında yer alan Pelin Gündeş Bakır, 2014 yılındaki cumhurbaşkanı seçiminde oyunu kullanmak için geldiği Kayseri Lisesi önünde açıklamalarda bulundu ve İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed’i seçim propagandasına alet etti.

Erdoğan'ın bütün İslam aleminin umudu olduğunu iddia eden Bakır, sonuçların tüm İslam alemini etkileyeceğini öne sürerek, "Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yarışı birinci turda çok yüksek rekor bir oyla tamamlayacağından hiç bir kuşku duymuyoruz. Hemşerilerimize ve Kayseri'ye özellikle güveniyoruz. Ben Kayseri'den rekor bir oy oranı bekliyorum. Hemşerilerimiz bu şuur içinde hareket etsinler. Bu yarışın kazananı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu yarışın kazanını Türk milleti ve İslam alemidir. Bu yarışın kazananı sadece Ankara, İstanbul, Kayseri değildir. Bu yarışın kazananı Kosova'dır, Saraybosna'dır, Kudüs'tür. Aynı zamanda Bağdat'tır, Karabağ'dır, Kırım'dır. Recep Tayyip Erdoğan bütün İslam aleminin umududur. Bütün İslam alemi bu seçimlerin sonuçlarını bekliyor. Bu seçimin sonuçları bütün İslam ümmetini etkileyecektir. Bütün Müslümanların bu şuur içinde oylarını vermeleri büyük önem arz ediyor. Hep birlikte yeni Türkiye'ye doğru gidiyoruz."

"EĞER PEYGAMBER EFENDİMİZ GELİP BU SAHNEYİ GÖRSEYDİ HEPİMİZLE GURUR DUYARDI"

Müslümanların tepkisini çeken sözler sarf eden Bakır, "Eğer peygamber efendimiz gelip bu sahneyi görseydi hepimizle gurur duyardı diye düşünüyorum" ifadelerini kullanarak, İslam dininin peygamberi Hz. Muhammed'i de seçim propagandalarına alet edenler kervanına katıldı.

İYİ PARTİLİLER TEPKİLİ

Zorlu sürecin ardından başarı hikayesi yazan İyi Partililer, Pelin Gündeş Bakır'ın geçmişini silerek Kayseri'deki teşkilatları gezmeye başlamasına büyük tepki gösterdiler. Partili bir yönetici, Bakır'ın paylaşımını alıntılayarak şu ifadeleri kullandı: "Parti parti gezenlere, emeksiz yemekçilere, seçim günü ortaya çıkanlara kimsenin hakkını yedirmeyeceğiz! İYİ Parti Teşkilatları kimsenin merdiveni değildir! Kayseri'de temayül yoklamasına katılacak olan partili kardeşlerim gerekeni yapar."