CiddiGazete- Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 2-1 kazandıkları Gaziantep FK karşılaşmasını değerlendirdi.

Gaziantep FK maçının kendileri açısından çok önemli olduğunu belirten Jesus, "Maçtan önce de öngörmüş olduğumuz gibi iyi bir takıma karşı oynadık. Bu maç bunun bir kanıtıydı. Harika oyunculara sahipler. Bunlardan bir tanesi Markovic. Kendisini 19 yaşındayken Benfica'ya transfer etmiştim ve benimle beraber harika bir dönem geçirmişti. Zaten 1 yıl sonra 40 milyon Euro'ya Liverpool'a gitti. Onun dışında da uluslararası iyi oyuncuları var. Bunlardan biri de Max. Kendisi çok kaliteli bir oyuncu ve duran toplarda da çok etkili. Teknik anlamda iyi oyunculara sahip bir takıma karşı oynadık. Dolayısıyla burada kazanmak kolay değildi ama adil bir sonuç olduğunu düşünüyorum. Kaçırdığımız bazı goller vardı ama Gaziantepli oyuncunun atılması kazanmamızda önemli bir faktör oldu" dedi.

Yeni transfer Samet Akaydın'ın performansıyla ilgili de değerlendirme yapan Portekizli teknik adam, "Kendisi bugün göstermiş olduğu performansla onu neden çok istediğimi kanıtlamış oldu. Ben Başkanımızdan onu transfer etmesini istedim çünkü Adana Demirspor'a karşı oynadığımız ilk maçta onun kalitesini gördükten sonra çok şaşırmıştım. Dolayısıyla Başkanımızdan kendisini istedim. Başkanımız da kendisini transfer etti. Bugün de ilk maçında onu oynattık ki kendisi bugünkü galibiyette çok önemli oyunculardan biri. Performansı çok önemliydi. Defansif anlamda üst seviye bir oyuncu" ifadelerini kullandı.

Galibiyete katkıda bulunan oyuncularla ilgili Jorge Jesus'un değerlendirmesi ise şöyle: "Aynı zamanda Altay da yapmış olduğu kurtarışlarla takıma çok yardım etti. Bu galibiyette iki oyuncunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Saydığım iki oyuncu (Samet, Altay) dışında Rossi de oyuna girdikten sonra çok etkiliydi ve iyi bir performans sergiledi. Ve Valencia bugün 2 gol attı. İlk 11’de başladı, 2 golü var, bir de değerlendiremediği pozisyon var. Girmiş olduğu az pozisyonda iki gol attı. Zaten onun farkını da bu yaratıyor. O yüzden bazı forvet oyuncuları diğerlerinden daha iyi oluyorlar; az pozisyona girip bunları değerlendirebiliyorlar."

TRANSFER İÇİN NE DEDİ?

Teknik direktör Jesus, transferle ilgili düşüncelerini ise şöyle ifadelerle paylaştı: "Transfer dönemi geldiğinde her hocanın önceliği elindeki iyi oyuncuları kaybetmemektir. Daha sonra bu dönemde 1-2 transferle takımınıza güç takviyesi yaparsınız. Transfer pazarında takımımıza yardım edebileceğini düşündüğümüz oyuncular olursa alırız. Oyuncu transfer etmek için transfer yapmayacağız."