CiddiGazete- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi play-offunda deplasmanda 2-0 mağlup ettiği karşılaşmanın rövanşında sahasında Austria Wien'i konuk edecek. Ülker Stadyumu'nda yarın saat 20.00'de başlayacak karşılaşma öncesinde sarı-lacivertli ekibin teknik direktör Jorge Jesus basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Gruplara kalmak istediklerini ifade eden Jorge Jesus, "Play-off'taki ikinci maçı oynayacağız. Gruplara kalmak istiyoruz. İlk maçtan avantajlı bir skorla ayrılmıştık. Ama bu skor bize hiçbir şeyi garantilemiyor. Yarınki maçtan sonra gruplara kalmayı garantilemek istiyoruz. Bu Fenerbahçe için çok önemli. Çünkü; Fenerbahçe, sıralamada çok aşağılarda. Gruplara kalırsak, bu yüzden 4'üncü torbadan katılacağız. Fenerbahçe'nin zamanla 3'üncü, sonra 2'nci, sonrasında da 1'inci torbada olması gerekiyor. Bu yüzden Avrupa'daki sıralamamızı yükseltmek için oynadığımız maçlar çok önemli" diye konuştu.

"FUTBOLDA HİÇBİR ZAMAN TEK BİR YOL YOKTUR"

Karşılaşma içinde sistem değişikliklerinin olabileceğini belirten Jesus, "Futbolda hiçbir zaman tek bir yol yoktur. Futbol taktiksel anlamda çok gelişiyor. Tıpkı diğer sporlar gibi. Bu sporlarda da takımlar maç içinde sistem değişikliklerine gidebiliyor. Futbolda da bunu anlamayan hoca gelişemez. Bunu anlayamayan bir oyuncu, ortalama bir seviyenin üstüne çıkamaz. Bizim de burada yaptığımız şey bu. Her geçen gün sistemleri uygulama seviyemiz daha iyiye gidiyor. Futbolda ideal sistem diye bir şey yoktur. Hocanın elindeki oyuncuların özelliklerine göre oynatmak istediği, birden fazla sistem vardır" şeklinde konuştu.

"AVRUPA LİGİ MAÇLARINDA BU KONUDA DAHA RAHATIZ"

Yabancı sınırına alışması gerektiğine dikkat çeken tecrübeli teknik adam, şöyle konuştu:

"Bu, Türkiye liginde olan ve benim alışmam gereken bir problem. Daha önce alışkın olduğum bir durum değil. Eğer Portekiz’de olsaydı sahaya 11 Türk oyuncu koyabilirdim, orada yabancı sınırı olmadığı için. Oynadığımız Avrupa Ligi maçlarında bu konuda daha rahatız. Orada yabancı sayısını yönetmek daha kolay. Ancak bir karar vermemiz gerekecek. Henüz 2 haftamız var karar vermek için. Bu süre boyunca da elimizdeki oyunculardan en iyi şekilde faydalanmaya devam edeceğiz. Tıpkı şu ana kadar yapmış olduğumuz gibi."

"PEDRO'NUN SAKATLIĞI GEÇTİ DİYEBİLİRİZ"

Joao Pedro'nun sakatlığı hakkında bilgi veren Jesus, şu ifadeleri kullandı:

"Joao Pedro, buraya geldikten iki gün sonra bir sakatlık yaşadı. Ağır denilebilecek bir sakatlıktı. Bir ay kadar bir süre maç oynayamadı. Sakatlığı geçti diyebiliriz ancak Adana Demirspor maçında onu riske etmek istemedik. Önümüzdeki lig maçında fiziksel olarak tamamen hazır olmasa da klinik olarak hazır olacak."

"SAMUEL VE ATTİLA İÇİN BENİM BİLDİĞİM BİR TEKLİF YOK"

Osayi-Samuel ve Attila Szalai'ye transfer teklifi olup olmadığı yönünde gelen bir soruya tecrübeli teknik adam şöyle cevap verdi:

"Samuel ve Attila hakkında teklif olup olmadığıyla ilgili bir bilgim yok. Yaklaşık iki aydır buradayız. Ancak biz elimizdeki hiçbir oyuncunun gitmesini istemeyiz. Hepsinden çok memnunuz. Şu ana kadar sadece Kim’in gidişi hakkında yapabileceğimiz bir şey yoktu. Çünkü, onu alan takım çıkış maddesini kullandı ve Kim aramızdan ayrıldı. Ben isterim ki hiçbir oyuncu takımdan ayrılmasın. Her oyuncu bizim için çok önemli. Ama tabii ki transfer sezonu kapanmadan önce belli kararlar almamız gerekecek. Ama bu oyuncularla ilgili benim bildiğim bir teklif yok, bizim için önemli oyuncular."