CiddiGazete- Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe, deplasmanda karşılaştığı Sivasspor ile 0-0 berabere kaldı. Karşılaşmanın ardından Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Jorge Jesus, bir penaltılarının verilmediğini ifade ederek, "Maçı teknik ve taktik olarak değerlendirmeden önce VAR hakkında konuşmak istiyorum. VAR, bugün nasıl penaltımızı görmedi? Sahadaki hakem görmeyebilir. O pozisyonda King düştü ama VAR nasıl göremiyor? Hakemler hakkında konuşmak istemiyorum demiştim ama bugünkü pozisyondan sonra susmak imkansız. Ayrıcalıklı 4-5 hakem ekran başında, nasıl göremiyorlar. Çok net bir penaltı. Vermedi VAR, çünkü vermek istemedi.

Maça gelince; ilk yarıda Joao ve Ferdi ile girdiğimiz pozisyonlar vardı. Defansif anlamda kuvvetliydik. İkinci maçta daha iyi mücadele edip finale çıkmak istiyoruz taraftarımızın desteğiyle. Sivasspor da iyi bir takım. Zor bir mücadele olacak" dedi.

Valencia'nın bir sonraki maçta oynayabileceğini belirten Jesus, "Valencia, ilk maçta sakatlık yaşamıştı. Kas sakatlığı değildi, uzun bir sakatlık değil. Bugün bireysel antrenmanlara başladı. Bir sonraki maçta oynayabilecek durumda olacağını düşünüyorum" diye konuştu.