CiddiGazete- UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası elemeleri D Grubu ilk maçında deplasmanda Ermenistan'ı 2-1 mağlup eden A Milli Takım'ın teknik direktörü Stefan Kuntz, ikinci devrede değiştirdikleri sistemle galibiyete uzandıklarını söyledi.

Republican Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Kuntz, şunları söyledi:

- Üçlü defanstan yeterince hızlı bir şekilde merkez orta saha oyuncularına topu getiremedik. Beklerin önlerine ya da kenarlarında yeterince opsiyonları yoktu.

- Ermenistan'ın çok duygusal ve zorlayıcı oynayacağını biliyorduk. Her zaman yeni bir hoca geldiğinde bu sahaya yansır. Gerçekten çok zorlayan ve koşan bir takımdı. Yeterince ikili mücadele kazanamadık, bireysel hatalarımız da çok oldu.

- İkinci devrede sistemi değiştirdik. Böylece oyun içinde biraz daha kontrol sahibi olabildik. Kolay bir maç olmadı, yine de hak ettiğimiz bir galibiyet olduğunu düşünüyorum. Zor bir deplasmandı. Bunun için de sevinçliyiz.

"ÇOK BÜYÜK SAYGI GÖSTERİYORUM"

Kuntz, "Bazı oyuncuları oruç tuttuğu için kadroya dahil etmediğiniz iddia edildi. Bu iddialara cevabınız nedir?" sorusuna, "Öncelikle karşı bir soru sormak isterim. Kadro tercihimde oruç tutma niteliğine göre karar verdiysem sizler bunu nasıl biliyorsunuz? Doğru olan A Milli Takım'da birçok oyuncu niyetliydi. Yüzde yüz bu konuyu destekliyorum. Kadromu kurarken, o gün performans yönünden oyuncularımla maçı en iyi nasıl oynayabilirsem o yönde 11'imi seçiyorum. Severek buradayım, kültürel değişiklikleri kabul ediyorum, çok büyük saygı gösteriyorum. Bu tarz durumlar karar vermemde bir rol oynamıyor" cevabını verdi.

"ABDÜLKERİM'İN 2 HAFTALIK TEDAVİ SÜRECİ OLDUĞU SÖYLENDİ"

"Abdülkerim Bardakcı baş ağrısı nedeniyle aday kadrodan çıkarıldı ancak Galatasaray'ın oynayacağı hazırlık maçının kadrosuna dahil edildi. Abdülkerim kadrodan erken mi çıkarıldı?" sorusunu da Kuntz şu cevabı verdi: "Abdülkerim konusu da rahatlıkla açıklığa kavuşacaktır. Perşembe günü en son Abdülkerim'i tedavi eden doktorlardan rapor aldık, nöroloji bölümünden iki haftalık tedavi süreci olduğu söylendi. Biz de bu doğrultuda kararımızı verdik" şeklinde cevapladı.

Kuntz, üçlü defansla ilgili gelen bir soru karşısında ise şunları söyledi:

"Kasım ayında oynadığımız maçlarda üçlü defansı sahaya iyi yansıttığımızı hatırlayabilirsiniz. İskoçya, Kıbrıs'ı yendi daha yeni, Çekya da Polonya'yı 4-1 yendi. Rakipleri de çok zayıf rakipler değildi. O maçlarda denemiş olduğumuz şeylerden dolayı bugün bunu tercih ettik, maç içinde sistemi değiştirdiğimizde bundan verim alabiliyoruz. Bunun doğrultusunda çalışacağız. Hırvatistan’la ilgili düşüncelerimiz oldu ama bu maçı oynamadan o maça odaklanmak doğru olmayacaktır. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum, bizi burada çok iyi karşıladılar, bu yüzden Ermeni halkına, takımım adına teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki maçlar için başarılar diliyorum."