CiddiGazete- CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, sığınmacı tartışmalarının ardından CHP Genel Merkezi’ne asılan "SINIR NAMUSTUR" pankartını, 18 Ağustos Çarşamba günü sosyal medya hesabından “İstanbul İl Başkanlığımız ve 39 ilçemizden sesleniyoruz.. Sınır Namustur!” notu eşliğinde paylaşmasına gelen eleştirilere bugün Cumhuriyet gazetesinde bugün yazdığı yazı ile cevap verdi.

Kaftancıoğlu özetle şunları kaydetti:

“Sınırlarımız kevgire dönmüş durumda, yol geçen hanı gibi. Sınır güvenliği kalmamış. Halka yalan söyleniyor. Gizli kapaklı anlaşmalarla devletin ciddiyeti, inanılırlığı ve güvenilirliği zedelendi.

Böylesi bir dönemde karşı çıkılması gereken ve hepimize sorumluluk yükleyen şeylerden biri de “namus”u büründürüldüğü cinsiyetçi kılıfından çıkarıp yeniden özüne döndürmek, tam da kavramın gerçek anlamıyla kullanılmasını sağlamak olmalıdır.

Bu bağlamda bakıldığında “sınır namustur” vurgusu cinsiyetçi bir ifade olmaktan ziyade, sınırlarımızın güvenli hale getirilmesiyle ilgili bir siyasi anlayışın dışavurumudur. Yukarıda da anlatmaya çalıştığım üzere cinsiyet cenderesinin dışına çıkarmaya, özüne geri döndürmeye yönelik bir ifade olarak da düşünülebilir. Bu açıdan eleştirenlerin bir kez daha düşünmelerini isterim.”