CiddiGazete- Sağlık kuruluşlarına ait binalardaki incelemeler devam ederken, Kağıthane Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kağıthane Devlet Hastanesi'nin Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınarak hizmet vereceğini duyurdu.

Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ile birlikte Hatay'da düzenlediği basın toplantısında, Kağıthane Devlet Hastanesi'yle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Depreme dayanıklılık araştırma çalışmaları ülke genelinde yürütülmektedir. Bu çerçevede İstanbul Kağıthane Devlet Hastanemiz Seyrantepe Şişli Hamidiye Eğitim ve Araştırma Hastanemize taşınarak hizmete devam edecektir. Taşınma işlemi ise bir kaç gün içinde tamamlanacaktır. Benzer çalışmalarımız devam edecektir.

KAĞITHANE DEVLET HASTANESİ'NİN TARİHÇESİ

Kağıthane Devlet Hastanesi'nin internet sitesindeki "tarihçemiz" bölümünde, hastaneyle ilgili şu bilgilere yer verildi:

T.C. Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş tarafından 18/05/2005 tarihinde imzalanan protokol ve Sağlık Bakanlığı Tedavi hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün 19/08/2005 tarih ve 6995 tarihli onayı ile "75 kadro yataklı Kağıthane Devlet Hastanesi" adıyla hizmete açılma onayı verilmiştir.

Hastanemiz, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık A.Ş. tarafından inşa edilmiş ve mevcut durumu ile devir edilmiştir.

Hastanemiz 14.11.2005 tarihinden itibaren poliklinik hizmeti, 08.01.2007 tarihinden itibaren yataklı tedavi hizmeti vermektedir.

Hastanemizde 17.07.2007 tarihinde ameliyathane açılmış olup beraberinde doğum hizmeti verilmeye başlanmıştır.

Hastanemiz 20.03.2012 tarihinden itibaren 4 yataklı yoğun bakım olmak üzere toplam 51 yatak üzerinden hizmetine devam ettirmektedir.