CiddiGazete- Basın Kanunu'nda değişiklik içeren 40 maddelik teklifin TBMM'de görüşülmesine başlandı.

"DEMOKRASİ DEĞİL İSTİBDAT"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, yasa teklifinin Türkiye'yi 3’üncü dünya ülkeleriyle aynı kategoriye sokacağını söyledi ve "İktidar iyi niyetli olmayan bir baskı ve sansürü dijital medyaya taşımaktadır. Bu istibdattır. Dezenformasyon değil 'Akformasyon' hedefleniyor. Yeliz isimli vekiliniz ve trol ordusu kuran bakanınızla bu işi yapan sizlersiniz. TÜİK Başkanı'nı görevden alın, dezenformasyonla mücadelede önemli başarı elde etmiş olursunuz" dedi.

"BASIN İLAN KURUMU BAŞKANI OLİGARK, KEYİFÇİ"

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan da "Özgürlüğü elinizden kaçırdığınızda bir Atatürk'e, Kurtuluş savaşına ihtiyaç duyarsınız. Demokrasiyi sopayla koruyamazsınız. Kahrolsun oligarşi, yaşasın demokrasi. Ceza vereceklermiş, 6 yıl daha yatarım. Gazeteci devlete, partiye değil, gerçeğe ve halkına karşı sorumludur. Basın İlan Kurumu Başkanı ise oligark, keyifçi..." dedi.

"EN ÇOK YALAN HABER TÜRKİYE'DE"

MHP İstanbul Milletvekili Feti Yıldız ise "Temel hak ve özgürlükleri korumak devletin görevidir. Sahte isim ve hesaplarla siyasi rakiplere küfür, iftira ve hakaret etmek amacıyla kullanıldığı durumlarda düzenleme yapmak şarttır. Yalan haberi kasıtlı yayma eyleminin tehdit olduğu noktasında toplumda bir kanaat vardır. Sosyal medyada insanların onuru, şerefi ayaklar altına alınmıştır. Dünyada sosyal medyada en çok yalan habere konu olan ülke Türkiye'dir" diyerek teklifi savundu.