CiddiGazete- Ukrayna'nın Avrupa'da bulunan büyükelçiliklerine içlerinde hayvan gözleri bulunan ve kana bulanmış gibi görünen paketler gönderildiği ifade edildi. Sözkonusu olay İspanya'daki elçiliklere bombalı mektupların gönderilmesini izledi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Oleg Nikolenko, Macaristan, Hollanda, Polonya, Hırvatistan ve Avusturya’da bulunan büyükelçilik binalarına, "çok belirgin bir rengi ve keskin bir kokusu olan, kanı andıran bir sıvı içinde bekletilmiş paketler" gönderildiğini kaydetti.

Bu paketlerin benzerleri Ukrayna'nın Napoli (İtalya), Krakov (Polonya) ve Brno’daki (Çek Cumhuriyeti) başkonsolosluklarına da gönderildi.

Söz konusu olaylar, İspanya'da Ukrayna ile ilişkili bazı yerlere içlerinde bomba olan paketler gönderilmesini izledi.

İSPANYA ALARMA GEÇMİŞTİ

Ukrayna'nın Madrid Büyükelçiliğine gelen zarfın açılması sonrasında meydana gelen patlamada 1 kişinin yaralandığı bildirilmişti. İspanya resmi haber ajansı EFE'nin polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, bugün öğlen saatlerinde Ukrayna'nın Madrid Büyükelçiliği binası içinde patlama meydana geldiği belirtilmişti. Haberde, patlamanın büyükelçiliğe gelen bir zarfın açılmasıyla meydana geldiği, bir yetkilinin hafif yaralandığı kaydedilmişti.

Ardından benzer mektupların İspanya Savunma Bakanlığına da gönderildiği 24 Kasım tarihinde İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in ofisine de iletildiği yazılmıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından ABD'nin İspanya'daki büyükelçiliğine de bombalı zarf gönderildiği bildirilmişti. (Halktv)