CiddiGazete- Pazartesi gecesi Ermenistan ile Azerbaycan sınırındaki askeri birlikler arasında yoğun çatışmalar başladı. Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, sınırdaki çatışmalarda 105 Ermeni askerinin öldüğünü açıkladı.

Bununla birlikte Paşinyan'ın barış karşılığında "Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak tanıma" kararı, Ermenistan tarafından büyük tepkiyle karşılandı. Ermenistan halkı, sokağa çıkarak Paşinyan'ı ölümle tehdit etmeye başladı.

Çatışma sonrası açıklamalarda bulunan Paşinyan, Rusya'dan askeri yardım istediklerini belirtirken, Azerbaycan ile çatışmaların Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde tartışılması için müracaat edildiğini söyledi.

Karabağ'ı Azerbaycan toprağı olarak tanımaya hazır olduğunu aktaran Paşinyan, "Bu kararım için bana hain diyecekler ama içinde bulunduğumuz durumda elimizde barış içinde yaşayacağımız bir Ermenistan kalması için yapıyorum" dedi. Paşinyan'ın bu ifadelerine karşılık, sokağa çıkan binlerce Ermeni, Paşinyan'ı protesto ederek idam edilmesini istedi.