CiddiGazete- Cumhuriyet Halk Partisi Yalova 1. Sıra Milletvekili Adayı Tahsin Becan, “Karadenizlilerin yüzde beşi PKK’dan beter” sözlerine açıklık getirdi.

CHP’li Tahsin Becan, kendisine yöneltilen HDP ile ilgili bir soru üzerine şunları söyledi:

“Bizleri çok iyi tanıyan arkadaşlar var, Ticaret Odamızdaki çalışmalarımızdan dolayı. 'Ya' diyorlar, 'HDP ile kol kola girdiniz.' Klasik bir laf. Onlara şunu söylüyorum; 'Ben' diyorum, 'Trabzonluyum, Karadenizliyim. Tüm Karadenizliler yüzde yüzü doğru mu' diye soruyorum. Tabi aldığım cevap, 'Hayır.' Onların içinde de bir yüzde 5, yüzde 3’lük kesim belki de PKK’dan beter, bilemezsin ki. İnsanları genelleştirmek doğru değil. Dönüyorum HDP’lilere, HDP’li bazı tanıdığımız arkadaşlarımız da var burada. Doğulu, batılı. Böyle doğulu, batılı diye ayırmak hoşuma giden bir tabir değil ama onlarla konuştuğumuzda da onlar da terör istemiyor.”

Tahsin Becan’ın bu açıklamaları iktidar medyasında, “Karadenizlileri PKK’lılar ile karşılaştırdı” şeklinde yer buldu.

BECAN'DAN AÇIKLAMA

Tahsin Becan, bu haberler üzerine Twitter hesabından bir açıklama yaptı.

Becan, “Sözlerimizi işlerine geldiği gibi çarpıtanlar değil, sevgiyle birbirini kucaklayanlar kazanacak!” notu ile şu mesajları paylaştı:

“Her nerede olursa olsun ülkemizi bölmeye çalışan, kundaktaki çocuğumuza düşman olan, kendi menfaatini ülkenin menfaatinin önüne koyan herkese düşmanız!

Sözlerimi çarpıtarak çirkin yerlere getiren, kendilerini gazeteci olarak adlandıran bu insanları şiddetle kınıyorum. Bir Karadenizli olarak Karadenizlilerin ne kadar mert ve vatansever olduğunu en iyi ben bilirim.

Şahsımı karalamak adına söylediklerimle hiç alakası olmayan, iktidar medyasının çıkardığı bu haberden bir nebze olsa dahi incinen tüm Karadenizli hemşehrilerimden af diliyor hiç bir Karadenizlinin bu çarpıtmalara inanmayacağını da gayet iyi biliyorum.

Burada yaptığım kıyas terör örgütü PKK ile Trabzonlu hemşehrimlerimin kıyası değil, tüm Kürtlere terörist diyen zihniyete getirdiğim bir eleştiridir. Bizim temennimiz vatanını seven herkesle kol kola yürümektir.

Sevginin kazanacağına inanıyoruz. Birleşe birleşe kazanacağız.”