CİDDİGAZETE

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Ankaragücü'nü Burak Yılmaz (2),Vida ve Ljajic'in golleriyle 4-1 mağlup etti ve üst üste 6. maçını kazandı. Bu galibiyetle puanını 59'a yükselten Beşiktaş, bir maçı eksik Galatasaray'la aynı puana ulaşırken, lider Başakşehir'le arasındaki puan farkını da 3'e indirdi.

Mücadele çocuk istismarına tepki protestosuyla başladı. İki takım futbolcuları da ilk dakika topa dokunmadı ve taraftarlar bir süre sessiz kaldı. Vodafone Park'ta daha sonra "Çocuğa uzanan eller kırılsın" sesleri yükseldi.

Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Ankaragücü'nden geldi.

Beşinci dakikada Boyd'un ara pasında topla buluşan Orgill, çaprazdan sert vurdu ama Karius'u geçemedi.

BURAK YİNE ATTI!

Beşiktaş'ın gol makinesi Burak Yılmaz, 8. dakikada takımını 1-0 öne geçirdi.

Güven Yalçın'ın Burak'ı hızlı topla buluşturmasıyla rakibiyle bire bire kalan Burak, rakibinden sıyrıldı ve çok sert bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

Tecrübeli golcü böylece üst üste 6 maçta da gol atmış oldu.

Ankaragücü golden sonra etkili bir oyun ortaya koymaya başladı. 15. dakikada savunmanın arkasına sarkan Boyd, Karius ile karşı karşıya kaldı ancak topa dokunamadı.

Konuk ekip 17. dakikada da etkili geldi. Sacko, mükemmel bir pasla sol kanatta topla buluştu. Gökhan'dan sıyrılan Sacko şutunu çekti ancak savunmanın müdahalesiyle top kornere çıktı.

20. dakikada sağ kanatta topla buluşan Boyd, ceza sahasına sert ortaladı ancak Gökhan Gönül topu taca çeldi.

YİNE KARIUS!

Konuk ekip 29. dakikada bir kez daha tehlikeli geldi: Ankaragücü'nün kullandığı köşe vuruşunda kafayı Pazdan vurdu ancak Karius son anda topu tokatladı.

PENALTI BEKLENTİSİ

Mücadelenin 32. dakikasında Boyd'un pasında ceza sahasına giren Kitsou, Caner ile girdiği ikili mücadelenin ardından yerde kaldı ancak hakem oyunu devam ettirdi.

KARIUS DEVLEŞTİ!

Dakikalar 33'ü gösterdiğinde konuk ekipte Sedat, kaleye yaklaşık 35 metre uzaklıktan çok ama çok sert vurdu ancak Karius son anda topu çelmeyi başardı.

Ankaragücü rakip kale önünde baskısını artırırken 36. dakikada Karius kaleyi terk etti ancak Mirin topu kendi uzaklaştırmak istedi. Orgill baskıyla Mirin'den topu söktü aldı ama Orgill'in pasında şut şansı bulan Canteros istediği gibi vuramadı.

Beşiktaş, mücadelede 42. dakikaya gelindiğinde gol aradı: Beşiktaş'ın hızlı hücumunda Lens topu taşıdı. Sol kanatta topla buluşan Ljajic, kaleye sert vurdu ama araya Kulusic girdi.

İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi!

İKİNCİ YARI

Siyah-beyazlılar ikinci yarıya hızlı başladı, Beşiktaş 49. dakikada gole çok yaklaştı! Orta sahadan topu taşıyan Lens sağına çekti ancak sert şutunda Altay'ı geçemedi.

VIDA TOPU KAPTI, GOLÜNÜ ATTI!

54. dakika oynanırken rakibinden topu söküp alan Vida, takımını atağa çıkardı. Burak Yılmaz'ın sert ortasını kaleci Altay yumrukladı ancak savunmadan seken top Vida'nın önüne düştü. Topu ağlarla buluşturan Vida, takımını 2-0 öne geçirdi.

Karşılaşmada dakikalar 58'i gösterdiğinde Jeremain Lens, hızlı hücumda ceza sahaısna sarktı ve kaleci Altay ceza sahasını terk ederek kayarak yaptığı müdahaleyle Lens'i yerde bıraktı. Beşiktaşlılar kırmızı kart bekledi ancak VAR incelemesinin ardından ofsayt kararı kesinleşti.

Beşiktaş 60. dakikada penaltı kazandı. Ceza sahasında topla buluşan Atiba, sırtı dönük bacağına aldığı müdahaleyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını işaret etti. Burak Yılmaz 63. dakikadaki penaltıda sağ köşeye çok sert vurdu ve top ağlarla buluştu.

Tecrübeli golcü böylece Beşiktaş formasıyla 12 lig maçında 11. golünü kaydetmiş oldu.

KARIUS BİR KEZ DAHA SAHNEDE!

Ankaragücü'nün 70. dakikada kullandığı serbest vuruşta Alihan kafayı vurdu ancak Karius topu parmaklarının ucuyla kornere çeldi.

Ankaragücü bu dakikalarda tekrar baskısını arttırdı. 71. dakikada Canteros'un ceza sahası dışından sert şutu savunmaya çarptı ve direğin dibinden kornere çıktı. Hakem Halil Umut Meler, VAR odasıyla diyalog halinde olduğu için korneri kullandırtmadı. Meler daha sonra VAR'dan gelen uyarıyla Atiba'nın pozisyonunu penaltı olasılığıyla izlemeye gitti ve beyaz noktayı gösterdi.

75. dakikada Loris Karius, köşeyi doğru tahmin etti ve Boyd'un kullandığı penaltıya izin vermedi. Karius'tan dönen topu alan Ankaragücü futbolcuları topu auta yollarken Halil Umut Meler VAR'dan gelen uyarı sonrasında ceza sahasına oyuncu girdiğini tespit etti ve penaltıyı tekrar ettirdi.

79. dakikada tekrar edilen penaltıda topun başına geçen Sacko, Karius'u mağlup etti ve maçta durum 3-1'e geldi.

LJAJIC - KAGAWA İŞ BİRLİĞİ!

81. dakika oynanırken Shinji Kagawa ile ver-kaça girdikten sonra kaleciyle karşı karşıya kalan Ljajic, müthiş bir aşırtmayla topu ağlarla buluşturdu: 4-1

Mücadelede son anlara girilirken Ankaragücü, 85. dakikada 2. gole yaklaştı. Canteros'un şık pasında ceza sahasına giren Boyd, iyi vurdu ancak top direkten döndü.

Beşiktaş'ta sarı kart sınırındaki Burak Yılmaz, yerini 88. dakikada alkışlar eşliğinde Adriano'ya bıraktı.

Maçın kalan dakikalarında gol olmayınca Beşiktaş sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı ve puanını 59'a yükseltti. Siyah-beyazlılar lider Başakşehir'le puan farkını 3'e indirirken Galatasaray derbisi öncesinde de rakibine gözdağı verdi

BEŞİKTAŞ-ANKARAGÜCÜ: 4-1

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz

Beşiktaş: Karius, Gökhan, Vida, Mirin, Caner, Atiba, Dorukhan, Güven (Kagawa dk. 64), Lens (Quaresma dk. 76), Ljajic, Burak (Adriano dk. 88 ?)

MKE Ankaragücü: Altay, Kitsiou, Kulusic (Alihan dk. 65), Pazdan, Pinto, Moke, Sedat (Moulin dk. 62), Hector Canteros, Sacko (İlhan dk. 82 ?), Boyd, Orgill

Goller: Burak Yılmaz (dk. 8 ve dk. 63 pen.), Vida (dk. 54), Adem Ljajic (dk. 81) (Beşiktaş), Sacko (dk. 78 pen.) (Ankaragücü)

Sarı Kartlar: Mirin, Caner (Beşiktaş), Kitsiou, Sacko, Pinto (Ankaragücü)