CiddiGazete- Yurt dışı görevindeyken 2011'de Türkiye'ye çağrılan Kaşif Kozinoğlu, FETÖ kumpsıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konuldu. Kozinoğlu, hakim karşısında savunmasını veremeden, şüpheli bir şekilde hayatını kaybetti. FETÖ medyası, ölüm nedeni olarak "Kalp krizi" dedi.

FETÖ'nün CIA bağlantısını kuran eski MİT'çi Enver Altaylı, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e yazdığı mektupta, Kaşif Kozinoğlu hakkında şu ifadeleri kullandı: "MİT Müsteşarı olmaya çalışıyor. Böyle bir şey olursa Allah Fethullah Hoca Efendi'yi, cemaatin önde gelenlerini korusun. Bu bir felaket olur."

O dönem Kaşif Kozinoğlu'nun şüpheli ölümü üzerine AKP'ye yakın Kanal 7 TV'de ekrana çıkan gazeteci Fehmi Koru, "Kaşif Kozinoğlu, hapse girebilecek bir tip değildi. Kalbini bilerek zorladı" diyerek, Kaşif Kozinoğlu'nun kendi kendini öldürdüğü imasında bulundu.

KAŞİF KOZİNOĞLU'NUN ŞÜPHELİ ÖLÜMÜ

Kaşif Kozinoğlu, 13 Kasım 2011'de rahatsızlandığını söyledi. Ambulansa bindirilen Kaşif Kozinoğlu, daha sonra yol üstünde başka bir ambulansa alındı. Hastaneye geldiğinde "ölü" olarak kayıtlara geçti.

Yapılan otopside "kalp krizi" sonucuna varıldı. Silivri Devlet Hastanesi'ne gelen 30'lu yaşlardaki bir kişi, "su sebili montajı" yapacağını söyleyerek İhtisas daire Başkanlığı'na girdi. Önce başkanı odadan çıkardı, daha sonra tetkik yapılan odaya girip personeli dışarıya attı. Ardından doku örneklerini değiştirdi.

Kaşif Kozinoğlu'nun oğlu Özel Kozinoğlu, "Babamın kalp rahatsızlığı yoktu, sporunu sürekli yapan sağlıklı biriydi" dedi.

Türk basınında, Kaşif Kozinoğlu'nun FETÖ tarafından öldürüldüğü iddiası gündeme geldi. Aradan geçen 11 yılda FETÖ'nün kumpası çöktü ancak Kozinoğlu'nun ölümünün üzerindeki şüpheler dağılmadı.

KAŞİF KOZİNOĞLU KİMDİR?

FETÖ'nün Ergenekon ve Balyoz operasyonlarında başı çeken örgüt üyesi savcısı Zekeriya Öz 'e, 10 Mart 2011 tarihinde ifade veren Kaşif Kozinoğlu'nun ağzından "Kozinoğlu kimdir" sorusunun cevabı:

- 1976 yılında Harp Okulu'ndan mezun oldum. İlk kıtam Eğirdir Dağ Komando Okulu'na geldim. 1980 yılında Özel Harp Dairesi'nde göreve başladım.

- Öncede burada aday olarak başladım, kurslar bittikten sonra 1995 yılına kadar Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın Tim Komutanlığı'nda İstihbarat Subaylığı, İstihbarat Şube Müdürlüğü ve Eğitim Öğretim Grup Komutanlığı'nda görev yaptım.

- 1995 yılında Eğitim Öğretim Grup Komutanlığı'ndan isteğimle emekli olup, MİT'e girdim. Burada sürekli yurt dışı görevlerinde bulundum.

- Suriye, Bosna Hersek ve Afganistan Bölgesi'nde görev yaptım. Asya Bölgesi'nin tamamı sorumluluk alanımda olduğu için, Orta Asya'dan Çin'e kadar gidip geldim.

- Son olarak da 2010 yılında Asya Bölge Komutanlığı'ndan geri döndüm.

- Eylül 2010 yılında yeni Müsteşarımız Sayın Dr. Hakan Fidan'ın talimatıyla Baş Müşavir olarak Asya Bölgesi'ne atandım.

- Eylül ayından itibaren de 5 defa yurt dışı görevine gönderildim.

- En son olarak 11 Ocak'ta yurt dışına gönderildim ve 9 Mart'ta bu görevden Türkiye'ye döndüm.

- İfade vermem gerektiği söylendi ve ifade vermeye geldim.