CiddiGazete- Bugün sabah saatlerinde 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda katledilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı davasının durdurulduğu ve Suudi Arabistan'a devrine karar verilmişti.

Dört yıldır devam eden davanın bir anda durdurulması ve Riyad yönetimine devredilmesi ile ilgili çeşitli iddialar gelmeye devam ediyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, Kaşıkçı davasının 50 milyon dolara Suudi Arabistan'a satıldığını iddia etti.

Şık, cinayetle ilgili gizlilik kararı olan soruşturma dosyasını Suudilere 50 milyon dolar karşılığı kimlerin sattığı bir gün ortaya çıkacak ifadelerini kullandı.

Ankara'nın Riyad ile normalleşme adımları attığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dört yıl sonra Suudi Arabistan'ı ziyaretinden önce gerçekleşen bu adıma Adalet Bakanlığı'ndan olumlu cevap gelmişti.

Kaşıkçı kararının, Riyad'la yeni sayfa sinyallerinin verildiği ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Normalleşmeye dönük önemli adımlar var" ifadesini kullandığı döneme gelmesi ise dikkat çekmişti.