CiddiGazete- C-17 Globemaster tipi askeri kargo uçağına binmeyi başaran 640 Afganla ilgili ABD basını, uçağın Katar'a iniş yaptığını ve Afgan mültecilerin başarıyla tahliye edildiğini duyurmuştu. Ancak Rusya'nın ortaya attığı iddia gündeme oturdu.

Rusya Araştırmaları Enstitüsü'nün öne sürdüğü iddialara göre Afgan mültecileri taşıyan o uçak Katar'a değil, Uganda'ya iniş yaptı. Afgan mültecilerin ise durumdan haberlerinin olmadığı belirtilirken, mültecilerin Uganda'ya yerleştirilme işlemlerinin tamamlandığı kaydedildi.

UGANDA DEVLET BAKANI AÇIKLADI

Diğer yandan Uganda'nın Afete Hazırlık ve Mültecilerden Sorumlu Devlet Bakanı Eshter Anyakun, 2 bin Afgan sığınmacıyı geçici olarak ülkelerine kabul edeceklerini açıkladı. Anyakun, konuyla ilgili Beyaz Saray'ın Uganda Devlet Başkanı Yoweri Museveni'den talepte bulunduğunu bildirdi.

MASRAFLAR ABD'DEN

Göçmenlerin masraflarının ABD tarafından karşılanacağını söyleyen Anyakun, ABD'nin göçmenleri daha sonra başka bir yere taşıyacağını belirtti. Tüm bu gelişmelerin ardından Uganda, Afgan mültecileri kabul eden ilk Afrika ülkesi oldu.