CiddiGazete- 2022 Dünya Kupası organizasyonu boyunca yaklaşık 2 bin 242 Türk polisi Katar'da görev yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Dünya Kupası'nda görevlendirilen Türk polislerinin maaşlarının bir kısmının hala yatırılmadığını duyurdu.

Konu ile ilgili Twitter hesabından paylaşım yapan Bakan, "Dünya kupası için Katar'da görev yapan polis kardeşlerim bana ulaştı. Süleyman Soylu'ya sormam için bazı sorular gönderdiler. Ben de onların vekili olarak soruyorum. Polisimize hazineden herhangi bir harcırah ödemesi yapılmadı ve maaşlarını da Katar devleti karşılamıştı. Katar'a giden personel 80 gün Katar'da görev yaptı. İlk ve ikinci 30 günün parası günlük 100 dolar olarak personele yatırılmış ancak son 20 günlük 2000 dolar yatırılmamış. Personele verilmeyen 2000 Dolar x 2500 personel= 5.000.000 Dolar ortada yok! Bu paraya kim çöktü?" dedi.

Personele ödenmesi gereken paranın 40 günü aşkın bir süredir ödenmediğini söyleyen Murat Bakan şu ifadeleri kullandı:

"Katar, dünya kupasında görev yapan personele ödenmesi için günlük kaç dolar verdi ve İçişleri Bakanlığı bu paranın ne kadarını personele ödedi? Personele ödenmesi gereken paranın İçişleri Bakanlığı hesabına aktarıldığı doğru mudur? Bakanlık tarafından bu paradan kesinti yapılmış mıdır? Personelin hakkı olan tutar, gecikme faizi ile birlikte ne zaman ödenecektir?"

Daha sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenen Murat Bakan, "Polis memuru için Katar'dan aldığınız ve memura ödenmeyen para nerede?" dedi.

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'ndaki güvenlik tedbirleri kapsamında, Türkiye'den 1 genel koordinatör, 20 danışman emniyet müdürü, 2 bin çevik kuvvet/takviye hazır kuvvet personeli, 30 görev atı ve 36 görev atı idarecisi, 1 nalbant, 1 veteriner, 4 at bakıcısı, 29 çevik kuvvet köpeği ve idarecisi, 50 bomba arama köpeği ve idarecisi, 70 bomba uzmanı, 10 koordinasyon personeli ve 20 tercüman olmak üzere toplam 2 bin 242 personel görevlendirilmişti.