Son 20 yılda ne yaşadıysak yine aynısını yaşadık. Siyasallaşmış bir yargı, AKP yönetiminin neredeyse tamamıyla fotoğrafları olan bir savcı ve hakim, Türk adaletinin üzerine bir bomba atıp olmayacak bir kararla "Biz buradayız" dediler.

En koyu AKP'liler ve hukuk fakültesi birinci sınıf öğrencileri bile biliyor ki bu ceza hukuksuzdur.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, hemen İstanbul'a gelerek duruma el koyması ise bir kez daha milletin gönlünde taht kurmasına sebep oldu. O tahtın hiç sarsılmayacağını gelecek günlerde hep birlikte göreceğiz.

Ellerine yargı sopasını alan iktidara karşı cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turda ve farkla kazanılması elzem hale gelmiştir.

Dün Akşener'in hemen İstanbul'a gelmesi ve gelişmelere liderlik etmesi bize gösterdi ki; Akşener'in aklında bunu sağlayacak bir yol haritası mevcut. İnsan böyle karmaşık zamanlarda bir liderin ortaya çıkıp, kendisine yol göstermesini bekliyor. İşte Akşener de bunu yaptı.

Bugün gerçekleşecek Saraçhane toplantısı bir bakıma Türkiye'nin yeni yol haritası olacaktır. Bu haritanın Meral Akşener tarafından çizileceği de artık toplumun bütün kesimleri tarafından kabul görmüştür.

Ekrem İmamoğlu ise bir hukuksuzluğa uğradı. Hakkında adil olmayan bir karar verildi. Yeni yol haritasında elbette bu hukuksuz karar da belirleyici olacaktır diye düşünüyorum.

Sonuç olarak; Meral Akşener'e güveniyor ve çizeceği yol haritasının Türkiye'yi aydınlığa çıkaracağına inanıyorum.