CiddiGazete- Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın resmi temaslarında tercüman olarak görev yapan, Malezya Büyükelçisi iken geçtiğimiz ay merkeze çekilen Merve Kavakçı’nın kızı Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun kendisinden “hanım kızımız” diye bahsetmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunulduğu haberini ABD vatandaşı Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab’ın avukatı Sezgin Tunç, sosyal medya hesabından duyurdu.

"HANIM KIZ" DEMEK "NEFRET DİLİ" Mİ?

Av. Tunç, Twitter’dan paylaştığı mesajda, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sosyal medya hesabı üzerinden müvekkilimiz Fatıma Kavakcı’yı ifa ettiği kamu görevi nedeniyle hedef alarak nefret ve tehdit diliyle yaptığı saldırılara karşı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.

Bir siyasi parti başkanı tarafından sırf kimliği nedeniyle müvekkilimize yapılan bu tehdidin kamuoyu nezdinde olduğu gibi hukuk düzeni nezdinde de mahkum edileceğine inanıyoruz. Gelişmeleri paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

Av. Tunç'un Twitter mesajına eklediği dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“1- Müvekkil Fatima Gülhan Kavakcı Abushanab uzun zamandır Cumhurbaşkanlığı bünyesinde uluslararası ilişkiler uzmanı ve danışman olarak görev yapmaktadır. Müvekkil lisans ve yüksek lisans eğitimini yurt dışında tamamlamış ve farklı yerlerde araştırma asistanı olarak görev almıştır.

2- Müvekkil hakkında son zamanlarda, aldığı kamusal görev ve faaliyetleri nedeniyle sistematik olarak kampanyalar yürütülmekte olup bu kapsamda çok sayıda nefret ve ayrımcılık söylemi içeren haber, sosyal medya paylaşım ve yorumları ile kişilik hakları ağır şekilde ihlal edilmektedir.

3- Bazı medya organlarında ve internet ortamında yer aldığı üzere şüpheli tarafından müvekkil hakkında suç niteliğinde ve kişilik haklarına saldırı oluşturan ifade ve beyanlarda bulunulmuştur. Şüphelinin 15.07.2022 tarihinde Twitter sosyal medya mecrasında paylaştığı ve suç teşkil eden ifadeleri aşağıdaki şekildedir:

KILIÇDAROĞLU'NUN MESAJLARI

Erdoğan ne zaman diplomatik görüşmelerde çevirmen olarak yanına o hanım kızımızı aldıysa, ya milyonlarca kaçak sığınmacı ülkemize girdi ya da bedeli milletimize çok yüksek olan sözleşmelere imza attırdılar. Hep söyledim yine söyleyeceğim, Batı Erdoğan hakkında çok şey biliyor.

Yeter ki Türkiye masaya yeniden otursun. Tek bir şartımız var. Bu sefer sadece çevirmen hanım kızımızı yanına alarak iş görmeye çalışma sakın, bırak bu işin ehli diplomatlar işlerini yapsınlar. F-35 ve S-400 konularında anlaşmadan da o masadan kimse kalkmasın.

Ayrıca çevirmen hanım kızımızdan, yüzbinlerce Afgan sığınmacının ülkemize gelmesine yol açan o toplantıda Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz. Verilen her yetki, sorumluluğu ile birlikte gelir. Kendisi de bunu bilecek yaştadır.”

"HANIM KIZ" ABD VATANDAŞI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "hanım kız" ifadesini kullandığı için kendisini eleştirenlere şöyle cevap vermişti:

"Benim asıl eleştirdiğim nokta görüşmeye özel tercümanın girmesi. Ayrıca bildiğim kadarıyla ABD vatandaşı. Ben buna itiraz ettim. Bana yanıt olarak ‘Anadili gibi İngilizce biliyor’ diyorlar. Burada sorun İngilizce değil, İngilizce seviyesi değil. Neden bir dışişleri mensubu girmiyor da ABD vatandaşı biri giriyor. Bildiğim kadarıyla Türk vatandaşı da değil.

Bu olmaz. Ben buna itiraz ediyorum, onlar ‘İngilizcesi iyi’ diye yanıt veriyorlar. Dışişleri’nde çok iyi İngilizce bilen birçok diplomatımız, personelimiz var. ‘Hanım kız‘ ifadesine gelince. Bu Anadolu’da yaygın şekilde kullanılan, nezaket yüklü bir hitaptır. Benim eleştirilerime yanıt veremeyince buradan saldırıyorlar. Komik bir durum. Ama onlar halktan Anadolu’dan koptukları için bu kavramları da unuttular. Kibirlerinden ‘hanım kız’ hitabının bile ne anlamı geldiğini unutmuş görünüyorlar."