CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği deprem bölgesi Malatya'da; Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile protokol imzaladı. Böylece, depremzede üreticilerin elinde kalan kayısılar Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından alınacak ve ürünlerin Ankara'da satılabilmesi için imkan sağlanacak. Kılıçdaroğlu, "Bütün belediye başkanlarımız Malatyalı kayısı üreticilerinin rahat etmesi için ellerinden gelen bütün çabayı gösterecekler. Hiç endişe etmeyin" dedi.

Akçadağ ilçesinde bir vatandaş, Kılıçdaroğlu'na Ören'i terk edeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ören'i de terk etmeyin, Akçadağ'ı da terk etmeyin. Kalacaksınız, üreteceksiniz, kazanacaksınız" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu ile protokol imzaladı.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, şunları söyledi:

"Malatya'mızda zarar gören iş yerlerimiz için, ürünlerini bir noktada paraya çevirebilmeleri için şartlar sağlanıncaya kadar Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş, Ankara'da 'Malatya Günleri' düzenlemek suretiyle buradaki iş yerlerinin ürünlerini pazarlayabileceği ortamlar sağlayacak.

Bir de Ankara'nın merkezinde çeşitli iş yerlerinde kayısı üreticilerinin ürünlerini satabilmesini sağlayacak. Bu protokolle, depremde zarar görmüş kayısı üreticilerinin ürünlerinin bir kısmını da Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak alıp, onları da promosyon olarak dağıtacak. Allah razı olsun kendilerinden. Ticaret Sanayi Odası Başkanı olarak kendilerine teşekkür ediyorum."