CiddiGazete- MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy'un Kayseri’de katıldığı bir televizyon programında zamları ve hayat pahalılığını eleştirmesinin ardından Genel Merkez tarafından Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmesine tepki gösteren MHP Kayseri Kocasinan Belediye Meclis Üyesi Sedat Kılınç, partisinden istifa etmişti.

Sedat Kılınç, partisinden istifasının ardından bir televizyon kanalının stüdyosunda 50 kişilik bir grubun saldırısına uğrayarak darp edilmişti.

BELEDİYE MECLİS ÜYELİĞİNDEN DE İSTİFA ETTİ

Sedat Kılınç, Kocasinan Belediyesi'nin bugün gerçekleştirilen Belediye Meclis toplantısında belediye meclis üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. Önümüzdeki günlerde başka bir partiye katılacağını söyleyen Kılınç şöyle dedi:

- Bugün kürsüye çıkma sebebim bir veda aslında. 3,5 yıldır Kocasinan Belediyesi'nde beraber görev yaptık. Nisan ayında partimden istifa etmiştim. Fikir ayrılıkları oluştu ve bundan sonra partimden istifa etmiştim.

- Bugün itibariyle de meclis üyeliğinden istifa ediyorum. Hepiniz haklarınızı helal edin. Bundan sonraki süreçte de bir siyasi partiyle düşüncelerim uyuştuğu için farklı bir partiye katılabilirim. Bundan dolayı da etik olan, Cumhur İttifakı'nın oylarıyla burada meclis üyesi oldum.

- Bağımsız Belediye Meclis Üyeliği sürecimde biteceği için bundan sonraki süreçte de meclis üyeliğinden istifayı da kendimce doğru buldum.

BAKİ ERSOY MHP'YE GERİ DÖNDÜ

Kılınç, kürsüde yaptığı veda konuşmasının ardından Millet İttifakı meclis üyelerinin olduğu kısma oturdu.

Baki Ersoy, Devlet Bahçeli'nin af çıkarmasıyla MHP'ye geri döndü. Ersoy için adeta kendisini feda eden eski yakın arkadaşı Sedat Kılınç ise hem MHP'den hem de meclis üyeliğinden istifa etti. Kılınç, İyi Parti'ye katılacak.