CiddiGazete- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ziyaret etti.

Ziyarete ilişkin açıklama, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığına karşı çıkıp, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na adaylık çağrısı yaparak altılı masadan ayrıldığını duyurmasının ardından geldi.

Türkiye İşçi Partisi’nin Twitter hesabından ziyarete ilişkin fotoğraf, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkanımız Erkan Baş’ı TBMM’de ziyaret etti. Ziyaretlerinden ve gösterdikleri dayanışmadan ötürü Sn. Kılıçdaroğlu’na teşekkür ederiz” mesajı ile paylaşıldı.

Önceki gün Halk TV ekranlarında ‘Şirin Payzın ile Sözüm Var’ programının konuğu olan Erkan Baş, “Bir cumhurbaşkanlığı seçimi, bir de parlamento seçimi var. Memleketin önüne oturmuş bir kaya var, bunu kaldırıp atarak ülkenin önünü açmamız gerekiyor. Hâlâ birtakım kişisel, grupsal hesapların konuşulmasını aklım almıyor” ifadelerini kullanmıştı.