CiddiGazete- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Platformu’nun düzenlediği iftar buluşmasında, eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu ile bir araya geldi.

AKP'DEN TEPKİ

İftar sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun çektirdiği bir fotoğraf sosyal medyada gündem oldu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, söz konusu fotoğrafı, “Ayakkabınız ile bastığınız yer, müslümanların secde ederken kullandığı seccadedir @kilicdarogluk” mesajı ile paylaştı.

'SECCADEYE BASMAK DİYE BİR GÜNAH YOK'

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce ise Twitter’dan paylaştığı mesajda Kemal Kılıçdaroğlu’nu savundu.

Muharrem İnce’nin mesajı şöyle:

“Bir din bilginine danıştım, şöyle dedi: Din-i mübin-i (hak ve hakikatı açıkça söyleyen) İslam’a göre seccadeye ayakkabı ile basmak diye bir günah yoktur. Ancak; kul hakkı yemek, yalan söylemek, israf etmek, gururlu ve kibirli olmak, kalp kırmak, işi ehline vermemek haramdır ve günahtır. Necasetten taharet (görünen kirlerden arınmak) kolaydır. Zor olan ruhun taharetidir (temizlenmesi).”

CHP'DEN AÇIKLAMA

Tepkiler üzerine CHP’den bir açıklama yapıldı. Açıklamada, ''Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Sayın Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz” ifadeleri kullanıldı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN ÖZÜR

CHP’nin açıklamasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu da Twitter hesabından bir özür mesajı paylaştı.

Kılıçdaroğlu, “Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum” dedi.