CiddiGazete- İyi Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın, alışık olunmadığı şekilde, gece yarısı yaptığı sosyal medya paylaşımında, Gaziantep İl Başkanı'nın "kendi isteğiyle" istifa ettiğini duyurdu. Oğuz Hocaoğlu, Koray Aydın'dan 3 dakika sonra, istifasını doğrular paylaşım yaptı.

Görevinden "kendi isteğiyle" istifa eden Oğuz Hocaoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Hocaoğlu, parti teşkilatlarını değiştirmek için yetki isteğini, kabul edilmemesi üzerine de görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Gaziantep teşkilatındaki tespitleri rapor halinde genel başkan Meral Akşener'e sunduğunu söyleyen Hocaoğlu, kuruluş aşamasında oluşturulan yönetimi revize etmek için yetki istediğini söyledi.

"YETKİ İSTEDİM VERİLMEDİ"

Mevcut il ve ilçe teşkilatlarının İYİ Parti'yi Gaziantep'te iyi bir noktaya taşıyacak yapıda olmadığını aktaran Hocaoğlu, şunları söyledi:

"İYİ Parti İl Başkanlığı'ndan ayrıldım ancak partinin bir neferiyim. Göreve geldiğimde Gaziantep'te, İYİ Parti'yi iktidar yapacağıma dair söz vermiştim. Bunu yapamazsam da istifa edeceğimi söylemiştim. Yaptığım tespitleri rapor olarak genel başkanımıza sunmuştum.

KURULUŞTA EMEK VERENLERİ YETERSİZ BULDU!

Kuruluş aşamasında yönetim oluşturuldu ve bunun revize edilmesi gerektiğini söyledim. Çünkü mevcut il ve ilçe teşkilatlarımız partimizi iktidara taşıyacak yapıda değil. Bu değişim için yetki istedim. Kabul edilmeyince de istifamı istedim."

GENEL BAŞKAN DANIŞMANLIĞI BEKLİYOR!

Hocaoğlu, istifasının ardından her kademeden telefon aldığını, ancak İyi Parti Gaziantep milletvekili Hüseyin Filiz'in kendisini aramadığını, yüksek istişare kurulu üyeliği ile genel başkan danışmanlığı görevlerinin ise genel merkezin vereceği karara göre şekilleneceğini belirtti.