CiddiGazete- AKP'yi desteklemesine rağmen törenlere davet edilmediğini söyleyen MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, fındık rekoltesi üzerinden de Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi eleştirdi.

Enginyurt, sözlerinin ulusal medyaya yansıdığı gün Devlet Bahçeli'nin talimatıyla MHP'den kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edildi.

MHP'den atılması kesin olan Enginyurt, bu gelişme üzerine Balgat'taki "sosyal medya" yasağını delerek peş peşe tweetler atmaya başladı. Dün attığı üç tweetten birini silen Enginyurt, sosyal medya paylaşımlarına bugün de devam etti.

AKP'li vekillerin, belediye başkanlarının, hatta genel müdürlerin bile kendisine randevu vermediğinden yakınan ve "Biz size ne yaptık" diyen Cemal Enginyurt, bu kez sesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmaya çalıştı.

Bakan Pakdemirli'yi şikayet cümleleri Devlet Bahçeli'yi kızdırmasına rağmen Enginyurt, bu kez Erdoğan'a seslendi.

Sosyal medya hesabından twitleyen Cemal Enginyurt, vekili olduğu Ordu’da fındık fiyatları üzerinden oyun oynandığını ileri sürdü.

"Tarım Bakanı üreticiye ihanet ediyor" diyen Enginyurt, Erdoğan’a seslenerek, "Tarım Bakanına hesabı sorun" çağrısını yaptı. Cemal Enginyurt’un açıklaması şöyle: "Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan, fındık fiyatları üzerinden oyun yapanlar var. Tarım Bakanı, rekolteyi 665 bin ton diyerek ve Avrupa pahalı fındık yemez sözüyle, üreticiye ihanet ediyor. Tarım bakanına hesabı sorun. Fındık üreticisini alivreciye yem etmeyin. Fındık yaşamdır."