CiddiGazete- İstanbul'da Rusya-Ukrayna müzakeresine katılan Rus oligark Roman Abramoviç'in Dolmabahçe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ayrıntıları ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre Abramoviç, 11-13 Mart'taki Antalya Forumu öncesi Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile görüşmek için İstanbul'dan Kiev'e gitti. Abramoviç, Kiev'de atılan gaz bombasından zehirlendi.

GECE YARISI İNDİ

Özel jetiyle gece yarısı Ankara'ya dönen Abramoviç ve beraberindekiler, Ankara Şehir Hastanesi'nin özel bölümünde tedaviye alındı. Abramoviç'in ismi de hastane kayıtlarında gizli tutuldu. Rus milyarder, tedavisinin ardından sabah İstanbul'a döndü. Abramoviç'in, Erdoğan ile dünya medyasına yansıyan görüşmesinde, Cumhurbaşkanına "yardımları için teşekkür ettiği" öğrenildi.

TÜRK YETKİLİLERLE TEMAS KURDU

CNN Türk'ün haberine göre Rus milyarder, savaşın çıkması ile birlikte dünyanın farklı ülkelerindeki servetini kurtarmak için ilk günden bu yana devreye girdi ve müzakereci rolü üstlendi. Putin ile de görüşen Abramoviç, iki taraf arasında müzakerelere ev sahipliği yapan Türkiye'yi kendisine üs yaptı.