CiddiGazete- HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, İyi Partili Cihan Paçacı ile yaptığı görüşmeyi köşesine taşımıştı. Aday tartışmalarını değerlendiren Paçacı, "Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey'e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz...' Sokaktaki bu itirazı İyi Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" ifadelerini kullanmıştı. Tepkilere neden olan açıklamalardan sonra Paçacı, İyi Parti'deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevinden istifa ettiğini duyurmuştu.

"OLUR BÖYLE ŞEYLER"

Hande Fırat, CNN Türk'teki programda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Paçacı ile telefonda görüştüğünü, Kılıçdaroğlu'nun Paçacı'ya canını sıkmaması gerektiğini söyleyerek, istifasının kendisi tarafından istenmediği mesajını verdiğini aktardı.

CHP kaynakları Kılıçdaroğlu'nun Paçacı ile görüştüğünü doğruladı. CHP'den yapılan açıklamada, "Geçtiğimiz günlerde planlı olmayan bir görüşme gerçekleşti. Malumunuz Sayın Genel Başkanımız ile Sayın Paçacı'nın tanışıklığı çok eski yıllara dayanıyor. Bu görüşme sırasında da Sayın Genel Başkanımız, Sayın Paçacı'ya siyasetin doğasında bu tür durumların olduğunu, üzülmemesi gerektiğini söyledi" ifadeleri yer aldı.