CiddiGazete- Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşmelerden olumlu netice çıktığını ima eden bir bilgilendirme notu geldi.

Zafer Partisinden haber merkezine geçilen mesajda şu ifadeler kullanıldı:

"Zafer Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ümit Özdağ ile Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yarın (24 Mayıs) saat 11.00’da Zafer Partisi Genel Merkezi'nde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turuna ilişkin basın açıklaması yapacaklardır."

özdağ me2

FOTOĞRAFLARI ÖZDAĞ PAYLAŞTI

Ümit Özdağ akşam saatlerinde Kemal Kılıçdaroğlu ile bir araya geldiği fotoğrafları şu notla paylaştı:

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile akşam saatlerinde bir araya gelerek, mutabakat metni üzerinde çalıştık.

Yarın saat 11.00'de Zafer Partisi Genel Merkezi'nde düzenleyeceğimiz ortak basın toplantısında detayları Büyük Türk Milleti ile paylaşacağız.

İŞTE ANLAŞILAN 7 MADDE

Öte yandan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam görüştükleri mutabakat metnindeki 7 maddede anlaşma sağladı. Zafer Partisi'nden iki isim, göç ve güvenlik politikaları konusunda etkin rol alacak.

Mutabakat metninde yer alan 7 madde şöyle:

1. Anayasanın ilk 4. maddesi değişmeyecek.

2. Anayasanın 66. maddesi aynen korunacak.

3. 1924 Anayasasına bağlı kalınacak.

4. Sığınmacılar 1 yıl içerisinde gönderilecek.

5. Terörle etkin mücadele yapılacak.

6. Yolsuzlukla etkin mücadele yapılacak.

7. Kamudaki atamalarda liyakat esasına göre hareket edilecek.