CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da bir konut inşaatında çalışan işçilerin iftar sofrasına konuk oldu.

Kemal Kılıçdaroğlu, iftar sofrasında işçilerle sohbet ederken, işçiler de Kılıçdaroğlu'na sorunlarını aktardılar.

İŞÇİLER HAYAT PAHALILIĞINDAN YAKINDI

Bir işçi, "Emeğimizin karşılığını alırsak bu iş kolay ama alamazsak zor" diye yakındı.

Bir başka işçi ise "Bir asgari ücretli markete girse, 400-500 liradan aşağı çıkamıyor. İstediği şeyleri çoluğuna çocuğuna götüremiyor" dedi.

KILIÇDAROĞLU: BU KURUMLARI TAMAMEN YOK ETTİLER

Kılıçdaroğlu da işçilerle sohbetinde şu ifadeleri kullandı:

Bir devleti sağlıklı yönetebilmek için önce planlama yapmanız lazım. Gelirin, giderin nedir, hangi yatırımı yapacaksın, istihdam nasıl yaratacaksın, bir planlama yapmanız lazım. Siz de planlama yapıyorsunuz. Devlet yıllık olmanın dışında 10 yıllık, 15 yıllık planlama yapar. Bu planları revize ederler. Bizim de böyle bir kurumumuz vardı. Adı Devlet Planlama Teşkilatı. Kapattılar."

Konuşmasının ardından Kılıçdaroğlu, işçilerle birlikte iftar yaptı. "Çözülmeyecek hiçbir sorun yok" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu devleti kuranlar çok sağlam temeller üzerine inşa etmişler. Çiftçiye 'Buğdayı üret' demişler. 'Sen üret, tüccar düşük fiyata alırsa Toprak Mahsulleri olarak ben alırım' demişler. Fındık için Fiskobirlik'i kurmuşlar. Bu kurumları tamamen yok ettiler. Sıkıntı orada başlıyor."

"EKONOMİ ÇIĞRINDAN ÇIKTI"

Kılıçdaroğlu ile iftar sofrasında sohbet eden işçi, "Bir ev kirası olmuş 1,5-2 bin lira. Faturalar da 400 liradan aşağıya gelmiyor" diye yakındı.

Kılıçdaroğlu ise ülkenin ekonomisine değinerek, "Merkez Bankası'na para bastırıyorlar. Para basılacak ama bir karşılık yok. O yüzden fiyatlar yüksek. Dolayısıyla ekonomi çığırından çıkmış vaziyette" dedi.