CiddiGazete- CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sahibinden.com sitesinde yer alan araç ilanları bölümüne reklam verdiği iddia edildi.

Kılıçdaroğlu’nun Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’yla birlikte yer aldığı bir afişi de içeren reklamda “15 Mayıs İndirim Günleri” etiketi kullanıldı ve “15 Mayıs'ta bu aracın sıfırı gençlere %40 daha ucuz. Sana söz” ifadeleri kullanıldı.

EKŞİ SÖZLÜK SİTESİNE DE REKLAM

Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde, 21 Şubat'ta erişime engellenen Ekşi Sözlük sitesine de, “Bu site 15 Mayıs'ta açılacak” reklamı vermişti.

TİKTOK'TAN GENÇLERE ÖTV SÖZÜ

Kılıçdaroğlu, TikTok'tan yayınladığı bir videoda ise, "Oyun oynamayı sevdiğinizi biliyorum. Bu yüzden alacağınız ilk telefon ve oyun konsolundan ÖTV'yi kaldıracağım” diye konuşmuştu.

SAHİBİNDEN SİTESİNDEN AÇIKLAMA

Sahibinden.com sitesi, “Yüzde 40 indirimli araç” ilanı haberleri üzerine açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“2000 yılında kurulduğumuz günden bu yana, reklam yayın ilkelerimiz uyarınca siyasi içerikli reklamlar almamakta ve yayınlamamaktayız. Bugün içinde bazı sosyal medya hesaplarında ve haber sitelerinde, platformumuzda yayınlanmış gibi gösterilen reklam haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Bu asılsız haber ile ilgili hukuki haklarımız saklı kalmak üzere, gördüğümüz lüzum gereği kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarız.”