CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından 5 dakikalık bir video paylaştı.

Kılıçdaroğlu videoya "Saray da sureti haktan görünenler de iyi dinlesin" notunu düşerken; videoda yüzde 400 kar elde eden ve vatandaşların borçlarını tefeci şirketlere satan bankaları hedef aldı.

"İster beşli çete olsun, ister zengin dernekleri olsun, hepiniz aynısınız" diyen Kılıçdaroğlu, "Sizlerin desteğini alacağıma siyaseti bugün bırakırım giderim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu videoda şunları söyledi:

"Önce faizler meselesini konuşalım. Dünya faizi yukarı çekiyor, Merkez Bankamız indiriyor. Faiz arttıran ülkeler yatırımcıları yani dövizleri kendi ülkesine çağırıyor. Doğal olarak faiz düşürenler ise yatırımcıya ülkeye gelme diyor.

Açıkça söylemek gerekirse dışarıdan gelmesi zaruri olan dövizin ülkemize gelmesi bizzat Merkez Bankası tarafından engelleniyor. Sonra Türk Lirası düşüyor, dövizin değeri artıyor. Sonra Merkez Bankası ilan ettiği düşük faiz oranıyla bankalara kredi veriyor. Paralel de piyasada yatırımcı kıtlığı olduğu için para diğer ülkelere yönelmiş oluyor. Piyasada kıt olan her ürünün fiyatı artar ya, kredi de bir ürün o da artıyor. Bankalar bakıyor piyasa şartlarına bu ürünün fiyatı artıyor. Ucuza aldığını piyasa fiyatına satıyor. Sonuç, bankalar için yüzde 400 kar artışı sizler için sefalet. Erdoğan, ekonomik olarak en savunmasız kitlenin, hayatta kalabilmek için kredi alan kitlenin son parasını da alıyor ve varsıllara veriyor. Nassmış. Erdoğan kim Nass kim?

"GARİBAN NE HALİ VARSA GÖRSÜN DİYORLAR"

Peki faizler arttıkça ödeme şansı olmayan insanların borçlarına bankalar ne yapıyor? Borçlarınızı varlık şirketlerine satıyorlar. Bu şirketler tefecidir, mafyadır. Karı yüzde 400 artmış o bankalar, kazandıklarıyla yetinmeyip garibanın borcunu tefeciye satıyor, tefeci tahsil etsin diyorlar, yeter ki kendi bilançoları düzelsin, garibanın da ne hali varsa görsünler diyorlar.

Şimdi bu tefeci şirketler arayıp tehdit edecektir fakiri fukarayı. Hadi bu Saray iktidarının ne olduğu belli bu bankalara ben ne diyeyim? Fakirin borcunu tefeciye satanlarla bir hesabımız olmayacak mı?

"KILIÇDAROĞLU SADECE BEŞLİ ÇETEYLE MASAYA OTURMAM DEMİYOR"

Sevgili halkım; Kılıçdaroğlu sadece beşli çete ile masaya oturmam demiyor. Bu sisteme su taşıyan hiç kimseyle masaya oturmam diyor. Erdoğan'ın gemisine binip halkımızı soyan herkesle benim derdim var. Bu nedenle sürekli Kılıçdaroğlu propagandasıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bazı sermayedarlar geleceği planlamak, bu kirli düzeni devam ettirmek istiyorlar. Dertleri ülkenin geleceği değil, dertleri bu kazançları devam ettirmek. İktidar değişse de sistemin devamını sağlamak.

Kirli kirli oyunlar. Finanse edilen troller... Bunu sadece AKP yapıyor sanmayın. Bu kirli odaklar hem anket şirketleri hem trolleriyle medya üzerinden sürece dahil olmaya çalışıyor. Benim derdim halkı fakirleştiren herkesledir. Bizim tefecimiz, onların tefeci diye bir şey yok. Bana göre hepsi millet düşmanı. Onlara söyledim yine söylüyorum: İster beşli çete olsun, ister finans devleri, ister zengin dernekleri olsun. Bay Kemal için hepiniz aynısınız. Halkın ekmeğine dokunduysanız sizlerle oturmam, sizlerle asla asla pazarlık yapmam. Sizlerin desteğini alacağıma siyaseti bugün bırakırım giderim. Hiçbiriniz gözünüzün yaşına bakmayacağım.

ÖDEMEYİN ÇAĞRISI

Buradan hepsine sesleniyorum: Hem nalına hem mıhına, hadi oradan.

Bu borçlarınız nedeniyle avukatlar tarafından aranacaksınız. Tehdit edecekler. Bunlar tefecilerdir, bunlar mafyadır. Bunlar engerekler ve çiyanlardır. Bunlar aşınıza ve ekmeğinize göz koyanlardır. Sakın ödemeyin, seçimlerden sonra onlarla ben konuşacağım ben."