CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, T24’ten Tolga Şardan ve Gökçer Tahincioğlu’nun gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu’nun Millet İttifakı’nın muhtemel cumhurbaşkanı adayına yönelik açıklamaları şöyle:

Soru: Zafer Partisi, Cumhurbaşkanlığı’na Mansur Yavaş’ı aday gösterdi. Bu açıklamayı nasıl değerlendirdiniz? Bunlar ittifakta çatlak yaratmaya, CHP içinde karmaşa yaratmaya dönük hamleler mi yoksa gerçekten Yavaş’ın seçimi kazanabileceği düşünüldüğü için mi bu açıklama yapıldı size göre?

Cevap: İttifakımıza yönelik bir hamle olduğunu düşünmüyorum. Kaldı ki öyle bile olsa, Millet İttifakı sağlam temeller üzerine, demokrasiyi inşa etmek üzere kurulmuş bir ittifaktır. Şunu söylemek isterim, Mansur Bey değerli belediye başkanlarımızdan biridir. 'Cumhurbaşkanlığı Seçimi' denildiğinde akla, aday olarak bir CHP'linin gelmesi, bizi memnun ediyor. Burada kırmızı çizgimiz 6'lı masadır. Adayımıza, Millet İttifakı'nın liderleri karar verecek.

Soru: CHP içinde Ekrem İmamoğlu ya da Mansur Yavaş'ın adaylıkları ya da aday olmamaları bir çatlak yaratır mı? Siz her iki ismin görevlerinin başında olduklarını ve öyle kalması gerektiğini, belediye meclislerinde çoğunluğun AKP'de olması nedeniyle bu belediyelerin bırakılamayacağını söylemiştiniz. Bu görüşünüz sürüyor mu? Bu konudaki görüş ayrılıkları ittifakta bir çatlağa neden olur mu?

Cevap: Biz altı lider şu kararı aldık, altı liderin belirlediği aday, tüm partilerin adayı olacaktır. Beraber belirleyeceğiz. Daha da ötesini söyleyeyim; adayımız, halkın adayı olacaktır. Dolayısıyla bir çatlak olmayacaktır. Altı liderin ortaklaştığı aday niçin çatlak yaratsın? Belediye başkanlarımız görevlerinin başındalar zaten. Biz bir karar daha aldık. Asla isim telaffuz edilmeyecek, bu konuda soru geldiğinde cumhurbaşkanı adayımızın niteliklerini anlatacağız.

Soru: Ne zaman belirleyeceksiniz?

Cevap: Yeri ve zamanı gelince belirleriz. Erdoğan daha adaylığını açıklamadı, niye bize ısrarla soruluyor.