CiddiGazete- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, aynı zamanda Gazi Üniversitesi'nden okul arkadaşı olduğu Devlet Bahçeli'nin "Kemal Kılıçdaroğlu DNA testi yaptırsın" önerisine cevap verdi. Kılıçdaroğlu, "Sayın Bahçeli bugün 'Ey Kılıçdaroğlu DNA testi yaptır' dedi. Vallahi güzel bir öneri ama bir şartım var. Gidip aynı laboratuvara beraber DNA testi yaptıracağız. Millet kimin ne olduğunu görsün. Benim kim olduğumu öğrenmek istiyorsan; Konya'nın Akşehir'ine gideceksin, Seyyid Mahmudi Hayrani türbesinde bir Fatiha okuyacaksın. İki; İstanbul Müftülüğüne gideceksin, Kuyûd-ı Kadime Arşivi'ne bakacaksın. Benim kim olduğumu öğreneceksin. DNA testi yapmaktan asla vazgeçmem. Kim olduğumu biliyorum. Herkesin kimliği nasıl şerefliyse, benim kimliğim de benim şerefimdir" dedi.

GRUP TOPLANTISI GENÇLERE AÇILDI

Son dönemdeki çıkışlarıyla adaylık iddiasını pekiştiren Kılıçdaroğlu'nun bugün TBMM'deki konuşmasında coşkunun zirve yaptığı anlar yaşandı. Gündeme ilişkin değerlendirmelerini ve eleştirilerini paylaştığı konuşması tezahüratlarla sık sık bölünen Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu" sloganı karşısında kayıtsız kalmadı.

"YOK ARKADAŞLAR, HAYIR"

Kemal Kılıçdaroğlu, salondan gelen "Cumhurbaşkanı Kılıçdaroğlu" sloganlarına karşılık "Yok arkadaşlar yok, hayır" diye cevap verdi.

MÜZİSYEN ŞENER CİNAYETİNE TEPKİ

Kılıçdaroğlu'nun kürsüdeki konuşmasından öne çıkan satır başları şöyle:

- Bir müzisyenimizin öldürülmesi hepimizde derin izler bıraktı. Sevgili gençler Türkiye'yi barıştırmak istiyorum, Türkiye'deki her genç düşünce özgürlüğüne sahip olsun istiyorum, attığı tweet sebebiyle karamsarlığa düşsün istemiyorum.

- Dezenformasyon yasasını getirmelerinin temel amacı saray şurekasının ve onun beslemesinin yaptığı yolsuzlukları kimse yazmasın diye. Mahkemeden karar çıkarıyorlar, haberlere yasak getiriyorlar.

"BENİMLE BERABER OLMAYA HAZIR MISINIZ?"

- Ya bir dikta yönetimine kalıcılık sağlayacağız ya da bir dikta yönetimini demokratik yollarla sonlandıracağız. İkincide benimle beraber olmaya hazır mısınız?

- Bu tabloyu birlikte değiştireceğiz. Gençler, çalışarak kendilerine daha iyi bir yaşam kurmak istediler. Bu gençler işsizlik varken birilerinin dört yerden maaş almalarını istemediler. Alın terinin karşılığını almak istediler.

- Rüşvetçiden büyükelçi olur mu? Hırsızdan yönetici olur mu? Sorumluluğunuz çok ağır! Beraber çalışacağız, birlikte çalışacağız.