CiddiGazete- Haber Global'de yayınlanan Koltuk programına konuk olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Buket Aydın’ın sorularını cevapladı.

Kılıçdaroğlu, programın başında 2019 yerel seçimleri sırasında "İstanbul ve Ankara'yı kazanacağız" sözlerini gülerek karşılayan Buket Aydın'a göndermede bulundu.

Kılıçdaroğlu, "Başlamadan önce güzel bir kahkaha bekliyorum sizden" dedi. Karşılıklı gülüşmelerin yaşandığı diyalogda, Aydın, "Ben gülünce kızıyorlar ama kızmasınlar. Gülerek başlayalım, gülerek devam edelim" cevabını verdi.

"BURSA'YI DA ALACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu ise şöyle devam etti:

- Güzel gülmeniz bize şans getiriyor onu da ifade edeyim. Sizinle diyalogdan sonraki sürece ilişkin Bursa dışında fire vermedik. Bursa’yı da alacağız.

- Belediye başkanlarımız tarih yazıyor. Hepsine şükran borçluyum. Pandemi şartlarında bütün engelleri aşıyorlar. İktidarın bize teşekkür borcu var.

ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Buket Aydın'ın "Erken seçim olur mu?" sorusuna Kılıçdaroğlu şu cevabı verdi:

- Hükümetin bir an önce erken seçime gitmesi lazım. Neden yönetemiyor artık, dağılmış bir hükümet var. Nasıl yöneteceğini artık bilmiyor.

- Nasıl yöneteceğini bilen kişi sorunlar karşısındaki çözümü halka anlatır. Bunların hiç biri olmuyor, şu anda Erdoğan’ın sadece gündeminde ben varım. 'Bay Kemal niye böyle yaptı, bay Kemal neden söyledi?'

- Bay Kemal halkın sorunlarını dile getiriyor. Ve bu sorunları dinlemekten rahatsız oluyor. Dolayısıyla hükümetin bunları yapma şansı yok.

- Gecikilen her gün topluma, vatandaşa ağır maliyetler getiriyor. Ben Sinop'taydım dün bir esnaf hemen dükkandan çıktı ve şunu söyledi, 'söyleyin, seçimi gündeme alın, sandığı getirsinler biz bıktık bir an önce oy kullanıp bunları göndermek istiyoruz' dedi.

- Bu benim talebim olmaktan çıktı, artık sokaktaki esnafın, çiftçinin talebi haline gelmeye başladı. Çünkü biliyor ki kaldıkları sürece daha ağır fatura ödeyecekler. Ne zaman olur, iki kişi karar verecek buna. Çünkü parlamentoyu saymıyorum, parlamento Saray’ın vesayeti altında.

- Erdoğan diyecek ki 'tamam arkadaşlar ben artık yönetemiyorum, ülke felakete gidiyor, sandığı koyalım' diyecek.

- İkincisi bütün bu olumsuzluklara açıkça destek veren sayın Bahçeli. Bahçeli de diyecek ki 'kardeşim ben sana bugüne kadar ne destek istediysem verdim. Hatta öyle ki kendi ilkelerimden, partimin ilkelerinden bile vazgeçtim. Süleyman Şah türbesini kaçırdın ona göz yumdum. Esnafı perişan ettin ona bile göz yumdum. Anayasa Mahkemesi’nin kapatılmasını istedin, kardeşim sen bir türlü düzeltmedin kusura bakma artık ben de desteğimi kesiyorum seçime gidelim' diyebilir.

- İki kişi... Bunlar olursa seçime gidilir. Bana göre sonbahara kadar gidemezler. Sonbahara kadar götüremezler ülkeyi. Her geçen günün maliyeti ağırlaşıyor.