CiddiGazete- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye Yüzyılı" toplantısında açıkladığı vizyon belgesine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'ndan sert cevap geldi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ekonomik bağımsızlığı tehlikede. Çıkmışlar vizyon belgesi açıklayacağız diyorlar. Ne olduğunu biliyorlar mı? Bilgi ekonomisine geçtik bunu biliyor mu? Hayatında duymamıştır. Merak da etmemiştir." Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- Bütün vatandaşlarımıza sevgilerimizi saygılarımızı gönderiyoruz. Bütün çabamız bu ülkede huzur olsun.

- Her evin, her kentin, her köyün, her mahallenin huzura ihtiyacı var. Bu mücadeleyi yapmak için "bize katılın" diyoruz.

- Bu talebi yüreğinde taşıyan 85 milyon insan var. 85 milyonun huzuru için mücadele ediyoruz.

VEFA SALMAN TEPKİSİ

- Vefa Salman, Yalova Belediye Başkanımız. Bir ihbar gelir "Yolsuzluk var" diye. Göreve başlar başlamaz ilk yaptığı iş gidip savcıya dilekçe vermek. Savcı soruşturma açar. Zaten şu anda bütün CHP'li belediyeler izleniyor. İzlensin, şikayetimiz yok ama adaletsizlik yapmasınlar.

- Kendisi ihbar ediyor, savcı alıyor dahil ediyor "O da suçludur" diye. Talimatın nereden geldiğini biliyorum. O savcıya da söylüyorum. Dava açılıyor. Karar alınıyor, bilir kişiye gönderelim diye.

"ÇEKİNMİYORUZ, KORKMUYORUZ!"

- Gitti, karar verdi bilir kişi. "Vefa Salman'ın bir suçu yoktur" diye. Savcı itiraz ediyor. Aradan bir süre geçiyor, dava erteleniyor yeni bir bilir kişi atanıyor. Ankara'dan bir bilir kişi buluyorlar.

- Çekinmiyoruz, korkmuyoruz ki. Üç emekli Sayıştay denetçisi, yani TBMM adına denetim yapan bir kurumdan emekli olan üç kişiye bu görev veriliyor.

- Rapor veriyorlar hiçbir suçu yok. Göreve iade bekliyoruz, edilmiyor. Savcı itiraz ediyor. "Bu bilirkişiler doğru kişi değildir" diye.

- Yetmedi bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulundu. Üçüncü bilirkişi yine geldi. Yine "Suçu yoktur" diye rapor verdiler. Mahkeme yine göreve iade etmedi

"BURNUNDAN FİTİL FİTİL GETİRECEĞİM"

- Türk Hava Kurumu kayyumlar tarafından yönetiliyor. İstanbul'da güzel bir oteli var kirada. Bu oteli ele geçirmek istiyorlar.

- Bununla ilgili süren bir dava var. Bu davayı arkadaşlarımız yakından izlesinler. THK bu ülkenin havacılık konusunda kurduğu ilk kurumdur. Var olan bütün kaynaklarını hortumladılar bir oteli kaldı, şimdi oteli de ele geçirmeye çalışıyorlar.

- O oteli kim alırsa onun burnundan fitil fitil getireceğim. Tam bir yağma düzeni. Sen o adaleti benim külahıma anlat.

VİZYON BELGESİ CEVABI

- Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ekonomik bağımsızlığı tehlikede. Çıkmışlar vizyon belgesi açıklayacağız diyorlar. Ne olduğunu biliyorlar mı? Bilgi ekonomisine geçtik bunu biliyor mu? Hayatında duymamıştır. Merak da etmemiştir.

- Bir cümle önemliydi. "Gelin hep beraber bu vizyon belgesinin içini dolduralım" diye çağrı yapıldı. Bu ne demektir?

- Aslında bizim bir vizyon belgemiz yok, bize katkı verirseniz yeni bir vizyon belgesi yapalım’ demektir.

- Bir siyasetçinin vizyon belgesi ortaya koyabilmesi için önce dünya tarihi bilmesi gerekir. Orta Doğu tarihi, kendi ülkesinin tarihini bilmesi lazım. Yok olan bir Osmanlı'dan genç bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin nasıl ortaya çıktığını bilmesi lazım.

- Bilimdeki ve teknolojideki gelişmeleri bilmesi lazım. Siz bir vizyon ortaya koyacaksanız bir gelecek perspektifi ortaya koyacaksınız bunları bilmek zorundasınız.

- Aynı zamanda bu ülkenin düşünce, bilim insanlarıyla bir araya gelmeniz lazım. Dünyanın gidişatını görmeniz lazım.

- Ne yapmamız gerektiğini bilmeniz gerekiyor. Tarımda, demokraside, sanayide, ileri teknolojide, sosyal yaşamda. Hepsini bilmeniz gerekiyor.

- Vizyon sahibi olabilmek için bu saydıklarım asgari koşullar. Ben arada bir Erdoğan’a çağrı yapıyorum yine yapayım.

- Eğer vizyonerliğin ne olması gerektiğini bana anlatmak istiyorsan senin televizyon kanallarında ben hazırım. Gel, gel, gel. Kaçma gel. Vizyon neymiş sana öğreteyim.

- "İşim çok" falan. Malı götürmekte işi çok. Biraz paraya tamah etme, malı götüreceğin süreyi kıs gel karşıma çık seninle oturup 85 milyonun önünde tartışalım cesaretin varsa.

- Kendisine bir tavsiyem olsun. İkinci Yüzyıla Çağrı Beyannamesi’ni okusun. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli siyasal belgelerinden birisidir bu.

"PES DOĞRUSU PES!"

- AK Parti'ye oy veren, şu anda il ve ilçe başkanlıklarında görev yapan belediye başkanlarına ve belediye meclis üyelerine bir soru sormak isterim.

- Aynı soruyu MHP'li kardeşlerime de sormak isterim; Saray hükümeti kime çalışıyor? Çiftçilere sorsunlar, Saray sana ne verdi?

- Bu soruyu ben sormayayım gidip Ziraat birliği başkanına sorun, Türkiye hayvan yetiştiriciliği birliğine sorun. Sorun bakalım benim söylediğim dertleri anlatacaklar mı?

- Kendi vicdanınıza da sorun bu ülkede toprak mı bitti canlı hayvanından bakliyatına kadar dışarıdan geliyor.

- O kadar büyük aymazlık içindeler ki tarım bakanı bile tarımda ne var ne yok diye Venezuela’ya gidiyor, bir başka bakan gidiyor Fransa'ya yaptığı katkı dolayısıyla madalya veriliyor. Bir de bunu bakanlığın sitesine koyuyor. Pes doğrusu pes.

SOYLU'YA "İSTİFA ET" ÇAĞRISI

- Dün bir video yayınladım, metanfetamin gerçeğini gözler önüne serdim. Kendi mafyamız yetmiyormuş gibi, dünyanın mafyasını da Türkiye’ye çektiler.

- Bu uyuşturucu paraları Türkiye'ye gelsin diye birden fazla kanun çıkardılar. Son 1 ayda Sırp mafya lideri İstanbul'da öldürüldü. Azerbaycanlı Mafya lideri Ataşehir'de öldürüldü.

- İstanbul'un ortasında Gürcülerle İranlılar AVM'lerde çatıştılar. Antalya'da da bir mafya lideri öldürüldü.

- Ortadoğu'nun en büyük mafya liderini hapisten çıkardılar. Bana diyorlar ki ispat et. Sırtını mafya baronlarına, uyuşturucu baronlarına dayarsan bunu göremezsin. Onurun varsa, şerefin varsa istifa edersin.

- Türkiye şu an Avrupa’nın en büyük kara para aklayan ülkelerinin başında geliyor. Türkiye tarihinde böyle rezalet görmemiştir. Kirli işler ülkeye yayıldı.

- Fotoroman için yeni albümler çıktı. Polislerimizi intihar eşiğine sürükleyen bir düzen kurdular. Bu saray iktidarı resmen evlatlarımızı uyuşturucu baronlarına peşkeş çektiriyorlar.

- Allah kahretsin böyle düzeni! Uyuşturucu kullanımı 10 yaşına kadar düştü. Bu duruma ne söylenir: Allah belanızı versin!

- Ben bunları gündeme getiriyorum, koro halinde saldırıyorlar. Sanıyorlar ki geri adım atacak. Ya sizin feriştahınız gelse bu evlatlarımızın hakkını savunmaktan geri adım atmam.

- İstanbul'a yerleşmiş mafyanın da baronların da başını ezmek lazım. Önce ithal mafya ve baronlarla sonra da bizim baronlarla hesaplaşacağız. Sonra bunlarla boy boy fotoğraf verenleri de hapislerde çürüteceğiz.

- Kararlıyız, tepeden tırnağa uyuşturucu belasını ülkemizden söküp atacağız. CHP bir mücadele partisidir. Bu çağrım bütün yol arkadaşlarıma ve vatandaşlarımızadır. Sokaklarımızı, çocuklarımızı ve ailelerimizi korumaya hazırlanın. Bu alanda çok çetin bir mücadele vereceğiz.

- Bu akşam, İngiltere'ye gidiyorum. Türkiye'ye nefes aldırmak, bulunduğumuz krizden çıkmak için temiz, yabancı yatırıma ihtiyacımız var. Gitmemin en önemli araçlarından biri de bu güçlü, temiz yatırımları Türkiye'ye çekmektir. İçinde bulunduğumuz krizin tek çözüm yolu budur.