Bombacının cezası belli oldu Bombacının cezası belli oldu

CiddiGazete- Sarıyer Büyükdere'deki Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini sırasında silahlı saldırı meydana geldi.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün Saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesinde bulunan Santa Maria Kilisesindeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış  ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgi geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Bu alçak saldırıyı şiddetle kınıyoruz."

TEK KİŞİYE SALDIRI OLDU

İstanbul Valisi Davut Gül, saldırının tek kişiye olduğunu belirterek, "Kilisemizin baş pederiyle de görüştük, ona da geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Olay daha çok yeni, herkes görevini yapıyor. İki tane maskeli kişi içeri giriyor, bir kişiye ateş ediyorlar, o kişi de hayatını kaybediyor" dedi.

Öte yandan saldırının terör kaynaklı olup olmadığı yönünde resmi bir açıklama yapılmadı.

ÖLEN İSMİN AÇIK KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Kiliseye giren iki saldırganın ateş ederek öldürdüğü kişinin kimliği belli oldu. Başından vurularak hayatını kaybeden kişinin 52 yaşındaki Tuncer Murat Cihan olduğu ortaya çıktı.

Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'ın haberine göre;

Saldırganlar Santa Maria Kilisesi'nin arkasındaki Uzun Fıstık ile Albayraklar sokağında bulunan çıkmaz sokaktan gelerek kiliseye girdi. Saldırının ardından maskeli iki kişi yine aynı sokakta kaçtı. Görgü tanıklarına göre saldırganlar Albayraklar sokağı üzerinden CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı yanından bulunan çıkmaz sokaktan atlayarak, Kırkçılar sokaktan çıktı. Buradan Mühendis Şevket sokağına doğru kaçmaya devam etti.

"AMCAM HAFİF ZİHİNSEL ENGELLİYDİ"

Saldırıda ölen Tuncer Murat Cihan’in yeğeni konuştu. Çağın Cihan, "Kendisi amcam olur. Sadece oraya ziyaret için geldi ve tesadüfen ona denk geldi. Sade masum biriydi ve kesinlikle masum bir kurbandı. Emekliydi, hafif zihinsel engelliydi. Son iki aydır da pazarları kiliseye gidip geliyordu" dedi.

YERLİKAYA: 2 KATİL ZANLISI YAKALANMIŞTIR

Saldırıyla ilgili bir kişi, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı.

Saldırıyı düzenleyen diğer kişinin de yakalandığını duyuran İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Bu sabah Sarıyer Santa Maria Kilisesinde Pazar ayini sırasında Tuncer Cihan isimli vatandaşımızın ölümüne neden olan 2 katil zanlısı yakalanmıştır. Failleri tespit edip yakalayan İstanbul Emniyetimizi ve kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine ve yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum" dedi.