CiddiGazete- Kırklareli'nde sabaha karşı başlayan sağanak, kentin kuzeyini etkisi altına aldı.

Karadeniz'e kıyısı bulunan Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde sağanak, su baskınları ve dere taşkınlarına neden oldu.

Yağış nedeniyle su debisi artan ve yatağından çıkan Değirmen Deresi, Demirköy ile İğneada'yı birbirine bağlayan kara yolunun üzerinden akmaya başladı.

BUNGALOV EVLER SUYA KAPILDI

Öte yandan ormanlık alanda mahsur kalan iki kişi ekipler tarafından kurtarıldı. CNN Türk'e konuşan Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, bungalov evlerde kalan 1'i çocuk 5 kişinin kaybolduğunu ve arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

AFAD, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere ve yapılan değerlendirmelere göre, Kırklareli ve Muğla için "turuncu", Edirne ve Tekirdağ için "sarı" kodlu yağış uyarısında bulundu.

İKİ KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Sel felaketiyle ilgili AFAD'dan yapılan son dakika açıklaması şöyle:

İğneada Sisli Vadisi'nde bulunan bungalov otellerin yer aldığı bölgede yoğun yağış sonucu 12 kişinin mahsur kaldığı bilgisi üzerine ekiplerimiz ivedilikle bölgeye sevk edilmiştir.

Arama ve kurtarma ekiplerimiz tarafından 6 vatandaşımız kurtarılmış, iki vatandaşımızın cansız bedenine ulaşılmıştır.

Kayıp 4 vatandaşımızın arama ve kurtarma çalışmaları aralıksız devam etmektedir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.

Şırnak'ta askeri araç devrildi: 2 şehit Şırnak'ta askeri araç devrildi: 2 şehit

Bölgede Kırklareli, Ankara, Bursa, İstanbul, Sakarya ve Tekirdağ il AFAD ekiplerimizin yanı sıra jandarma, Emniyet Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik, Orman Genel Müdürlüğü, 112 ve özel idareden toplam, 203 personel, 1 uçak, 2 helikopter, 52 araç ve iş makinası görev yapmaktadır.

Bölgeye ayrıca 1 mobil koordinasyon tırı ve 1 mobil baz istasyonu sevk edilmiştir.

Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, fırtına, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmasını önemle hatırlatıyoruz.