CiddiGazete- Depremin ardından yetersiz kaldığı, Ahbap ve Türk Eczacılar Birliği'ne çadır sattığı gerekçesiyle eleştiri oklarını üzerine çeken Kızılay'ın Başkanı Kerem Kınık'ın 12 ayrı koltukta oturduğu ortaya çıktı.

Kınık'ın İstanbul Ticaret Odası'nda 14 ayrı şirket kaydı bulunuyor. Şirketlerin çoğu Kızılay bünyesindeki kuruluşlar.

Kınık'ın yönetim kurulu başkanı olduğu Kızılay'a bağlı şirketler şöyle:

Kızılay Yatırım Holding A.Ş.

Kızılay İçecek Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Kızılay Gayrimenkul ve Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi A.Ş.

Kızılay Sağlık Anonim Şirketi

Kızılay Kültür ve Sanat Ticaret A.Ş.

Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş.

Kızılay Sistem Yapı Anonim Şirketi

Kızılay Bakım Anonim Şirketi

Kızılay Lojistik Anonim Şirketi

Kızılay Arge ve Bilgi Teknolojileri Ticaret Anonim Şirketi

Kızılay Biyomedikal Ürünler Ticaret Anonim Şirketi

SAĞLIK ŞİRKETİNE DE ORTAK

Kerem Kınık'ın ayrıca UG Medical Services Sağlık Hizmetleri Şirketi'nde de ortaklığı bulunuyor. Kınık'ın ortaklığının bittiği şirketler arasında 4T Sağlık ve Bilgi İşlem Hizmetleri Şirketi ile Toprakanadan Doğal Ürünler Sanayi ve Ticaret Şirketi yer alıyor.

"GOYGOYCULARIN LAFIYLA HAREKET ETMEM"

Kızılay'ın, deposundaki çadırları depremin üçüncü günü Ahbap Derneği'ne 46 milyon liraya sattığının ortaya çıkmasının hemen ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Devlet Bahçeli ile Adıyaman'da fotoğrafa karesine giren Kırık, Instagram hesabından paylaşım yapıp altına "Yarışmayan bir insanı, yenemezsin" diye yazdı, istifa çağıranlarına ise "Goygoycuların lafıyla hareket etmem" karşılığını verdi.

OĞLU KIZILAY'DA, KIZI YEŞİLAY'DA

Kerem Kınık'ın iki çocuğunun kamuda yaptığı görevler de tartışma konusu oldu. Kınık'ın 30 yaşındaki oğlu Muhammed Furkan Kınık, Genç Kızılay'da genel başkan yardımcısı. Aynı zamanda TRT Dijital Platform Kanal Koordinatörü unvanına da sahip.

Kınık'ın kızı Fatıma Zehra Kınık'ın da Haziran 2022'den bu yana Yeşilay'da uzman yardımcısı olarak görev yaptığı ortaya çıktı. (Sözcü)