CiddiGazete- Koç Üniversitesi lisansüstü öğrencileri, iki kişilik odalara aktarılmayı kabul etmeyerek eylem başlattı. Okul yönetimi de öğrencilerin yurda giriş kartlarını iptal etti.

Koç Üniversitesi Lisansüstü Öğrencileri topluluğunun sosyal medyadan duyurduğuna göre, üniversite yönetimi yolladığı e-postada, "Şu an konakladığınız odalar 2'şer kişilik paylaşımlı odalar olarak planlanmış ve bu odalara 2'şer öğrenci ataması gerçekleştirilmiştir. Öğrencilerin giriş yapacağı tarihe kadar odaların hazırlanabilmesi için bir an önce size tanımlanan geçici odaya geçmeniz elzemdir. Boşaltılmamış odaların kart yetkileri iptal edilecek ve kişisel eşyalarınız Koç Üniversitesi'nin görevlendireceği kişiler tarafından toplanarak bir depoya taşınacaktır. Size belirtilen süre içerisinde kişisel eşyalarınızı nakletmemeniz sebebiyle odanızdaki eşyaların taşınması sırasında oluşabilecek herhangi bir zarardan Koç Üniversitesi'nin sorumlu olmayacağını belirtmek isteriz" açıklamasına yer verdi.

Üniversite yönetiminin yaptığı duyurunun ardından eylemlerine devam edeceklerini açıklayan lisansüstü öğrencileri, kendilerini odalarına kapattı. Öğrenciler, hazırladıkları pankartlarla yarın rektörlük binası önünde protesto gösterisi yapacaklar.