CiddiGazete- Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki depremde, son bilgilere göre, 20 bin 665 kişi hayatını kaybetti, 80 bin 88 kişi yaralandı. 92 bin 697 depremzede, bölgeden diğer illere tahliye edildi.

Deprem bölgesinden diğer illere tahliye edilen depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının yanı sıra sağlık gereksinimleri için de çalışmalar yürütülüyor.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı ile Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde bu amaçla ‘Afet Poliklinikleri’ kuruldu.

Afet Poliklinikleri’nde Kocaeli’ye gelen depremzede aileler ve çocuklarına yaşadıkları travmanın etkilerini azaltabilmek, gelişebilecek ruhsal bozukluklar açısından koruyucu ve tedavi edici hizmetler sunulacak.

ONLİNE POLİKLİNİK HİZMETİ

Birer tanesi Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde birer tanesi de Yahya Kaptan Poliklinik hizmetleri binasında olmak üzere yetişkinlerin ve çocukların ayrı ayrı yararlanabileceği Afet Poliklinikleri, randevusuz bir şekilde hizmet vermeye başladı.

Ayrıca halen Kocaeli dışında farklı bölgelerde ya da afet bölgesinde bulunan depremzedelere uzaktan takip tedavi hizmeti sağlamak üzere randevusuz çevrim içi (online) poliklinik hizmeti de sunulmaya başladı.

DESTEK TOPLANTILARI

Bununla birlikte 1999 Marmara depremini yaşayan vatandaşlarda ortaya çıkabilecek yeniden yaşantılamaya ilişkin ruhsal sorunları ele almak ve karşılıklı etkileşimde bulunmak amacıyla da geniş katılımlı bilgilendirme ve destek toplantıları da planlanıyor.