CiddiGazete- Süper Lig’in 4. haftasında oynanacak Konyaspor- Fenerbahçe maçının Eskişehir Yeni Stadyumu'nda oynanacağı açıklanırken, Fenerbahçe ilk kez bu statta maça çıkacak.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları'nda MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediye Stadı zeminin hasar görmesinden dolayı futbol oynamaya elverişli olmadığı belirtilmişti.

İSTANBUL'DA OYNAMA İSTEĞİ KABUL GÖRMEDİ

Konyaspor, MEDAŞ Konya Büyükşehir Belediyesi Stadyumu zemininde sorun olduğunu belirterek 29 Ağustos Pazartesi günkü Fenerbahçe maçının İstanbul'da oynanmasını talep etmişti. Konyaspor tarafından açıklamaya göre, Süper Lig maçı Eskişehir'de oynanacak.

Konyaspor'un resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada stadyumdaki bakım ve onarım çalışmalarının devam ettiği belirtilirken, "Fikstür gereği 29 Ağustos Pazartesi günü saat 19.15'de MEDAŞ Konya Büyükşehir Stadyumu’nda oynanması gereken Fenerbahçe maçının, aynı gün ve saatte Eskişehir Yeni Atatürk Stadyumu'nda oynanacaktır" ifadesi kullanıldı.

Öte yandan, yaklaşık 6 buçuk yıl aradan sonra Eskişehir'de maça çıkacak olan Fenerbahçe, Eskişehir Yeni Stadyumu'nda ise tarihinde ilk kez oynayacak. Fenerbahçe, en son 18 Ocak 2016 tarihinde Eskişehirspor ile Atatürk Stadyumunda karşı karşıya gelmişti.

MEHMET ŞİMŞEK: BU MAÇ PAZAR GÜNÜ OLMALIDIR

Karşılaşma öncesinde TFF'ye seslenen Eskişehirspor Başkanı Mehmet Şimşek, maçın pazar günü yapılması talebini dile getirdi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Başkan Şimşek, "Madem Konyaspor ve Fenerbahçe maçı Eskişehir'de oynanacak, iki takım da deplasman yapacak. Bu maç pazar günü olmalıdır. Futbol şehri Eskişehir'de karnaval havasında bir maç olsun. Bu arada Eskişehir'in Eskişehirspor'u meşhurdur” ifadelerine yer verdi.